Derrick Henry van de Tennessee Titans zet Bills cornerback Josh Norman aan de kant

Titans profiteren optimaal van gehavende Bills defense

Door

Na twee weken vol COVID-problemen mochten de Titans gisteravond in eigen huis aantreden tegen de Bills. Beide teams waren nog ongeslagen en slechts één team zou dat na deze ontmoeting nog steeds zijn. Buffalo leek de favoriet, maar dat kwam voornamelijk doordat zaken buiten het veld het zicht van NFL-analisten vertroebelde. De Titans gingen roekeloos om met hun besmettingen en zouden al dan niet protocollen hebben geschonden. Het blijft echter één van de topteams in de AFC en die status maakten ze gisteravond waar. De gehavende Bills defense was niet opgewassen tegen Derrick Henry en Ryan Tannehill: 42-16 Titans.

TANNEHILL BEVESTIGT COMEBACK PLAYER OF THE YEAR TITEL

De quarterback van Tennessee, oud-Dolphin Ryan Tannehill, kende één van zijn betere avonden als Titan. Sinds zijn komst bij de Titans is hij een compleet nieuwe (en verbeterde) verschijning under center. Hij was niet voor niets AP Comeback Player of the Year 2019 en die lijn trekt hij in 2020 vakkundig door. Qua statistieken was het wellicht niet onverdeeld imponerend (21/28, 195 yards, 2 TD), maar Tannehill leidde zijn offense als een ware veldheer. Overigens stond deze wedstrijd in zijn totaliteit niet bol van het offensieve geweld. Zowel de Titans (334 offensive yards) als de Bills (370 offensive yards) kenden een atypische avond. Efficiëntie was echter de sleutel voor Tennessee.

OFF-DAY ALLEN IN BREAKOUT-SEIZOEN

De evenknie van Tannehill aan de kant van de Bills, Josh Allen, kende een mindere avond. Na vier optredens die hem omhoog stuwden in de MVP-discussies liet hij het tegen Tennessee ietwat afweten. De cijfers die hij liet optekenen (26/41, 263 yards, 2 TD, 2 INT) stonden in schril contrast met die van de eerste vier duels. Toch zakte hij hiermee niet door de bodem op een manier die we in zijn eerste twee seizoenen zagen. Een verder teken van groei voor de jonge quarterback. Zijn twee intercepties kwamen dan ook als donderslagen bij heldere hemel, aangezien hij in zijn voorgaande 17 duels slechts vier intercepties te verduren had. Overigens kon hij aan de eerste interceptie niets doen. Die kwam op het conto van wide receiver Andre Roberts door een lelijke misser. Buiten Allen was de gehele offense slordig en zorgde men samen met de defense voor een groot aantal penalties. Zo liep Buffalo vanaf het begin van het duel achter de feiten aan.

TERUGKEER BROWN CRUCIAAL VOOR TITANS OFFENSE

Eén van de betere wide receivers op het Titans roster, A.J. Brown, miste de laatste drie duels. Tegen Buffalo was hij echter weer van de partij en bracht hij zijn team de broodnodige veelzijdigheid. In zijn afwezigheid voerde Derrick Henry de boventoon en miste Tennessee de absolute dreiging door de lucht. Gisteravond waren de rollen omgekeerd. Brown ving zeven van de negen ballen waarmee hij gezocht werd voor 87 yards en een touchdown. Hiermee profiteerde hij optimaal van de afwezigheid van Tre’davious White. De elite cornerback van Buffalo kende al een minder seizoen en moest gisteravond geblesseerd afhaken. Het was een aderlating voor de Bills die ook hun CB2, Levi Wallace, al op injured reserve hadden. Tevens miste men steunpilaar Matt Milano in de defense, waardoor het aanvallende geweld van Tennessee geen halt kon worden toegeroepen.

HENRY EFFICIENT; DIGGS VOELT AFWEZIGHEID BROWN

Waar de offensieve uitblinker bij de Bills een off-day had, had die van de Titans ook een mindere dag. Derrick Henry is doorgaans dominant aanwezig, maar nam tegen Buffalo een meer bescheiden rol aan. Desondanks was hij zeer efficiënt; evenals zijn quarterback. Henry was goed voor 57 rushing yards en twee touchdowns uit 19 carries. Zijn meest imposante wapenfeit was een confrontatie met Josh Norman. De Bills cornerback vloog als een high schooler door de lucht. Waar Henry uitblonk in efficiëntie miste Stefon Diggs de mogelijkheid om de Titans echt schade te berokkenen. Hij werd vaak gezocht door Josh Allen, te vaak. Wederom ging Diggs over de 100 yards, maar hij wist geen touchdown te noteren. Het gemis van maatje John Brown was groot. Het is daarmee duidelijk dat Buffalo beide heren nodig heeft in de offense.

De Titans vervolgen het seizoen met hun ongeslagen status. Zowel de defense als offense hebben laten zien van hoog niveau te zijn. Een terugkeer van wide receiver Corey Davis stuwt hen straks naar een nog hoger niveau. Buffalo mag de wonden likken en zal grote vraagtekens bij hun defense zetten. Men kan niet verwachten dat Allen de defense blijft dragen zoals in de eerste vier weken. Indien er in Upstate New York geen snelle verbetering optreedt, kan men zomaar snel afzakken naar een 4-4 record.


Coverfoto: George Walker IV/The Tennessean

Beluister nu onze meest recente NFL Podcast en Fantasy Football Podcast!

Lees hier de reviews van de vroege en late games op zondag en lees hier over MNF tussen de Saints en Chargers.

Ook leuk om te lezen