The Unhittable Mitchell Boggs

Door

De St. Louis Cardinals boekten afgelopen zondag een ‘typische’ 3-0 overwinning op de Milwaukee Brewers. De Cards kwamen op voorsprong, set-up man Mitchell Boggs leverde een puntloze achtste inning en de bebaarde closer Jason Motte gooide in de negende inning de wedstrijd op slot. Voor de 28-jarige Boggs was het een speciale avond, want voor de 23e keer op rij kreeg hij geen enkele run tegen.

Om precies te zijn is het bijna twee maanden geleden dat Boggs voor het laatst honklopers over de thuisplaat zag komen, dat waren twee runs in 0.2 innings tegen de Chicago White Sox. Sinds die avond duurt de streak al 20.2 innings, de langste actieve reeks in de National League. De reliever schrijft daarmee ook een stukje historie. Hij is de eerste rechtshandige Cardinals werpers sinds 1918 met zo’n lange reeks.

Manager Matheny: ‘De wapens had hij al. Nu gelooft hij erin’

Boggs weet eigenlijk niet zo goed hoe hij op zijn huidige prestatie moet reageren. “Ik denk dat het voor mij betekent dat ik uitstekend bezig ben en dat ik mijn pitches goed weet te plaatsen in de slagzone. Daar veranderd niets aan, of ik nou een puntloze reeks neerzet of dat ik de volgende wedstrijd drie runs om mijn oren krijg. Ik bereid me goed voor en dat werkt voor mij dit seizoen.”

De bijzondere reeks heeft er ook voor gezorgd dat Boggs’ ERA is gedaald tot 1.51. Slechts twee relievers in de National League, die op zijn minst 40 innings hebben gegooid, bezitten een lager ERA. Craig Kimbrel van de Atlanta Braves en Aroldis Chapman van de Cincinnati Reds, beide closers. Boggs’ succes is een grote reden waarom de Cardinals een 53-2 record hebben als ze een voorsprong meenemen in de achtste inning.

“Hij doet het geweldig, precies wat we hadden gehoopt”, meent manager Mike Matheny. “De wapens had hij altijd al in huis, maar nu gelooft hij erin.” De Cardinals hebben een 60-50 record in de NL Central, zes wedstrijden achterstand op de Cincinnati Reds.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen