De geruchtencarrousel in de Major League

Door

Als je de laatste dagen het nieuws rondom de Major League volgt dan heb je het idee dat spring training al voor de deur staat. Het is voor de clubs echter nog drie maanden wachten totdat de voorbereiding begint op het nieuwe seizoen. De geruchtencarousel draait op volle toeren. Welke managers komen er in aanmerking voor de Red Sox, Cubs of Cardinals? Welke spelers worden gelinkt aan een andere club en welke clubs roeren zich op de free agent markt? Sport Amerika heeft een overzicht.

Melky Cabrera naar de San Francisco Giants

  • De Kansas City Royals lijken de grote winnaar in deze trade met de San Francisco Giants. De Royals sturen Cabrera naar de kampioen van 2010 in ruil voor de linkshandige pitcher Jonathan Sanchez (stond ook op het lijstje van de New York Yankees) en pitcher Ryan Verdugo uit de Minor League. De Royals versterken hiermee hun starting rotation en hebben met het vertrek van Cabrera nu een plaats in het veld voor de talentvolle Lorenzo Cain.
Jim Thome terug naar de Philadelphia Phillies
  • De 41-jarige slugger keert voor de tweede keer in zijn loopbaan terug in Philadelphia. Thome maakte vorig jaar naam door de grens van 600 homeruns te passeren. Thome speelde van 2003 tot 2005 voor de Phillies en heeft sindsdien altijd goed contact gehouden met manager Charlie Manuel en hoopt nu met de Phillies de World Series te winnen, iets wat niet lukte in zijn eerste periode. Thome lijkt bezig aan zijn afscheidstournee, want vorig seizoen keerde hij ook al terug bij zijn oude club Cleveland Indians.
Roy Oswalt naar de Washington Nationals?
  • Manager Davey Johnson is op zoek naar een pitcher om de starting rotation van de Nationals te versterken. De ervaren rechtshandige werper Roy Oswalt is de ideale kandidaat om achter Stephen Strasburg en Jordan Zimmerman te starten. De 34-jarige Oswalt eindigde vorig seizoen bij de Phillies met de volgende cijfers: 9-10 record, 3.69 ERA, 93 strikeouts en een 1.34 WHIP.
Yankees spreken af met zaakwaarnemer C.J. Wilson
  • GM Brian Cashman heeft een gesprek gehad met Bob Garber, de zaakwaarnemer van C.J. Wilson. De 30-jarige lefty is de beste pitcher die beschikbaar is op de free agent markt, maar Cashman benadrukt dat er geen bod is gemaakt. Wilson blonk in het reguliere seizoen uit voor de Texas Rangers, maar kon het niet waarmaken in de postseason. Wilson is de ideale tweede man in de rotatie achter CC Sabathia.
Reyes naar de Miami Marlins?
  • De Miami Marlins? Inderdaad, niet langer de Florida Marlins. Een nieuwe naam en ook meteen nieuwe plannen. De Marlins willen graag free agent José Reyes van de New York Mets aantrekken, er is zelfs al contact geweest tussen beide clubs en binnenkort zal er een gesprek plaatsvinden. Reyes moet in Miami de short stop positie overnemen van Hanley Ramireze die moet uitkijken naar een andere positie in het veld. Klinkt als een match, maar vlak de Milwaukee Brewers niet uit die Reyes ook graag zien komen. De Brewers geloven er niet meer in om Prince Fielder te behouden voor Milwaukee.
Cubs, Red Sox en Cardinals op zoek naar een manager
  • De St. Louis Cardinals zijn op zoek naar een ideale vervanger van Tony LaRussa die na het behalen van de titel stopte als manager. Terry Francona, ex-Red Sox, wordt gelinkt met de Cardinals. Over de Red Sox gesproken, de organisatie was zeer gecharmeerd van Mike Maddux, maar die heeft zich teruggetrokken. Maddux wil graag in de buurt van zijn familie blijven. De Chicago Cubs zijn nog wel in de race voor Maddux. Kandidaten die nu over zijn voor de Red Sox: Sandy Alomar Jr, Pete Mackinin en Dale Sveum.

Foto: rationalmetsmusings.blogspot.com

Ook leuk om te lezen