Texas Rangers blijft wachten op Cliff Lee

Door

Voor Nolan Ryan, de grote baas van de Texas Rangers, zit er de komende tijd niks anders op dan te wachten op de beslissing van free agent Cliff Lee. ,,Ik heb geen idee wanneer Cliff zal kiezen, of waar zijn voorkeur naar uitgaat op dit moment. Het enige wat we kunnen doen is wachten en hopen,” aldus de president van de verliezend finalist van de World Series dit seizoen tegenover ESPN.

Ryan probeert zich niet al te druk te maken over de beslissing die de linkshandige pitcher gaat nemen. ,,Als het zo moet zijn, dan graag, maar als hij niet kiest om terug naar ons te komen, dan gaan we het team op een andere manier proberen te versterken.”

Een zware delegatie van de Rangers had donderdagavond nog een gesprek met Lee. De uitkomst van dit gesprek was dat de Rangers hem nog een verbeterde aanbieding hadden gedaan dan de voorgaande keren.

De grote concurrent in de strijd om het binnenhalen, de New York Yankees, reageerde zondag via general manager Brian Cashman dat zijn team niks extra’s bovenop het bestaande voorstel zullen doen. Naar verluidt bieden de Yankees Lee een zevenjarige overeenkomst ter waarde van zo’n 160 miljoen dollar aan.

,,Op het moment dat zij hem een zevenjarige overeenkomst aanboden in plaats van de zes jaar was ik wel even verbaasd,” erkent Ryan. ,,Maar ondanks dat extra jaar weet je niet wat die nieuwe aanbieding precies inhoudt.”

Dirk Nowitzki, sterspeler van de Dallas Mavericks, sprak onlangs ook zijn hoop uit dat Lee in Texas zal blijven. ,,We hopen dat hij volgend jaar weer hier terugkeert. Zijn status als free agent is een lastige, maar ik hoop dat hij dezelfde beslissing neemt als dat ik heb gedaan.” De Duitser verlengde deze zomer zijn contract bij de Mavs met vier jaar. In die periode zal hij zo’n 80 miljoen dollar opstrijken. Waar Nowitzki zijn clubgevoel liet spreken als free agent ligt die kwesite voor Cliff Lee wat lastiger. Hij speelde slechts de laatste vier maanden voor de club uit Texas, terwijl Nowitzki al jaren het shirt van de Mavs draagt.

Bron foto: thetribunalbar.wordpress.com

Ook leuk om te lezen