Texans winnen cruciaal duel, Packers naar de play-offs

Voorafgaand aan het duel van zondag stonden de Texans en Titans gedeeld aan de leiding in de AFC South. De Texans hadden de week ervoor flink op hun broek gekregen van de Broncos. Bij de Titans ging het juist de laatste weken steeds beter. De kans voor de ploeg uit Tennessee om een flinke dreun uit te delen. Eens te meer zagen we hoe wisselvallig de Texans kunnen zijn. Juist in deze wedstrijd stonden ze er weer. Na een spannend gevecht ging de ploeg van Deshaun Watson er met de winst vandoor. Daarmee hebben de Texans de AFC South nu stevig in zijn greep. In Green Bay wisten de Packers een ticket naar de playoffs te bemachtigen. Sterker nog, met de huidige stand heeft de ploeg van Aaron Rodgers een bye te pakken. Heel gemakkelijk ging het niet tegen de Bears.

TEXANS KRIJGEN AFC SOUTH ONDER CONTROLE DOOR WINST IN TENNESSEE

Houston Texans @ Tennessee Titans | 24 – 21

Het was de verwachting dat de thuisploeg zou gaan stormen op eigen veld. De Titans waren de ploeg in vorm. De eerste helft was echter volledig in handen van de bezoekers. Bij rust stond het al 14-0 voor Houston. Vroeg in het tweede kwart was er een cruciaal moment in de wedstrijd. De Titans stonden op de rand van de endzone. De pass van Ryan Tannehill leek niet al te moeilijk voor tight end Anthony Firkser. Hij verloor echter de bal en Whitney Mercilus ging er mee vandoor en werd pas 86 yards later over de zijlijn geduwd. Kenny Stills ving even later de touchdown. Dat voelde blijkbaar zo goed dat Watson hetzelfde nog een keer deed later in het kwart. Zo kregen de Texans het thuispubliek in de eerste helft aardig stil.

TITANS COMEBACK

De Titans lieten het er niet bij zitten. Hier ging misschien wel het seizoen beslist worden en dat leek de ploeg zich te beseffen. Tannehill vond zijn ritme en kon daarbij leunen op de beestachtige runs van Derrick Henry. Vroeg in de tweede helft volgde weer een belangrijk moment toen de Titans opnieuw op de rand van de endzone stonden. Het werd fourth-and-one omdat Tennessee er met de run niet doorheen kwam. Een bootleg run van Tannehill werkte bevrijdend voor de thuisploeg.

Ook de defense van de Titans kwam met een belangrijke play. Watson was hard op weg om zes punten bij te schrijven toen een pass van hem werd afgewend en gevangen door een Titans verdediger. Met name door een geweldige run van Jonnu Smith kreeg Tannehill de kans om de stand gelijk te trekken. Dat deed hij door A.J. Brown te vinden in de endzone. De rookie wide receiver is hard op weg om een ster te worden in Tennessee.

Watson & Hopkins

Zo was het ineens een wedstrijd. En het was aan Watson om weer wat terug te doen. Wie anders dan DeAndre Hopkins was daarbij zijn favoriete target. De twee wisten elkaar in het vierde kwart moeiteloos te vinden. Met wat hulp van Carlos Hyde namen de Texans weer de leiding. En met nog iets meer dan drie minuten te gaan kwam daar een field goal bij: 24-14. Het beslissende gat was geslagen, zo leek het. De thuisploeg scoorde even later wel maar het zou te laat komen. Tannehill kreeg een handvol seconden in de slotfase om iets te forceren maar het was te weinig. De Texans verlieten het stadion met een cruciale 24-21 overwinning op zak. Daarmee lijken ze nu echt op weg naar de AFC South titel. De Titans moeten hopen op een klein wonder, maar strijden wel verder om een wild card.

PACKERS ZIJN TERUG IN DE PLAYOFFS NA WINST OP BEARS

Chicago Bears @ Green Bay Packers | 13 – 21

Na drie kwarten leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. De Bears wisten aanvallend geen potten te breken en Aaron Rodgers was in vorm. De Packers hadden een 21-3 voorsprong gepakt, onder andere door twee touchdowns van Aaron Jones. De andere kwam van Davante Adams. Terug van een blessure en eindelijk weer belangrijk voor zijn team. Mitch Trubisky, die de laatste weken eindelijk verbetering toonde, wist weinig voor elkaar te krijgen. En toch zou het nog een spannende slotfase worden op Lambeau field.

PACKERS HOUDEN STAND

In het laatste kwart begon het plots te lopen bij de bezoekers. Trubisky vond zijn wide receivers Allen Robinson en Anthony Miller. Beiden hadden uiteindelijk meer dan 100 receiving yards. Miller werd gevonden voor een touchdown en met een field goal was het verschil nog maar acht punten. Daarna kregen de Bears meerdere kansen om te proberen gelijk te maken. De Packers offense was namelijk compleet tot stilstand gekomen. Maar Trubisky lukte het niet meer om gevaarlijk te worden. Tot de laatste play. Met veel kunst en vliegwerk kwamen de Bears nog bijna in de Packers’ endzone. De laatste pass ging helaas net mis anders was dit een ongekend kunststukje worden. Zo won de ploeg van Matt LaFleur weer en kan hij zijn ploeg gaan klaarstomen voor de playoffs. Door het seizoen goed te eindigen hebben ze straks zelfs een bye in de eerste ronde.

OVERIGE DUELS

Philadelphia Eagles @ Washington Redskins | 37 – 27: in Washington wisten de Eagles een belangrijke overwining uit het vuur te slepen. De door blessures geteisterde ploeg had het behoorlijk moeilijk met de laagvlieger uit Washington. In de slotfase kwam de wedstrijd helemaal los en werd er tijdens zes opeenvolgende drives gescoord. Uiteindelijk toonden Carson Wentz en zijn team karakter en sleepten de overwinning binnen op hun tandvlees. Door de overwinning blijven de Eagles gedeeld aan kop in de NFC East.

Seattle Seahawks @ Carolina Panthers | 30 – 24: Russell Wilson en de Seahawks stevenden lange tijd op een gemakkelijke overwining af in Charlotte. De Panthers boden nauwelijks weerstand en bijna elke drive in de eerste helft van de bezoekers leverde een score op. In het laatste kwart kwamen de Panthers, uiteraard via Christian McCaffrey, nog behoorlijk in de buurt. De drie interceptions van Kyle Allen deden de Panthers uiteindelijk de das om.

Coverfoto: Brett Coomer/Staff Photographer