NFL Update: Ed Reed zet punt achter loopbaan

Door

Divisional Playoffs - Houston Texans v Baltimore Ravens
Ed Reed komt officieel niet meer terug. De oud-speler van de Baltimore Ravens, Houston Texans en New York Jets had afgelopen seizoen geen club meer, en hij zal komend seizoen ook niet meer proberen een plaatsje in een team te veroveren.

De 36-jarige safety maakte op 1 april al bekend met pensioen te gaan, maar dit was een 1-Aprilgrap en hij verwijderde zijn tweet al weer snel. Nu is het echter definitief, de safety die acht keer gekozen werd tot de Pro Bowl zullen we niet meer in actie zien.

Reed kwam in 2002 bij de Ravens in de NFL. In 2004 beleefde hij zijn beste jaar, hij leidde de league in intercepties en werd gekozen tot beste verdediger. Ook in 2008 en 2010 onderschepte Reed de meeste vijandelijke passes. In 2012 won hij met de Ravens de Super Bowl. De verwachting is dat Reed dit seizoen toegevoegd wordt aan de Ring of Honor van de Ravens en hij maakt een goede kans om in de toekomst in de Hall of Fame te komen.

Brady Sr. gelooft in onschuld zoon
Volgens Tom Brady Sr. is de uitkomst van Deflategate een poging van de NFL om haar eigen gezicht te redden. De quarterback van de New England Patriots werd in het gisteren gepresenteerde rapport als de belangrijkste schuldige binnen de organisatie van de club aangewezen.

Daar waar de legendarische quarterback zich zelf nog onthouden heeft van commentaar over de uitkomst van het rapport, heeft de vader van Brady al laten weten het rapport een schande te vinden.

“I don’t have any doubt about my son’s integrity — not one bit. This thing is so convoluted. They say that possibly — possibly — he was aware of this. The reality is if you can’t prove he did it, then he’s innocent, and lay off him. The league had to cover themselves. The reality is they had no conclusive evidence. This was Framegate right from the beginning.”

De spelers in de NFL zijn het niet met de vader van Brady eens. Shannon Sharpe van de Denver Broncos was het duidelijkst in zijn mening.

Ook free-agent Nick Barnett vindt dat Brady geschorst moet worden.

Ploeggenoot Rob Gronkowski was minder onder de indruk van het rapport en liet dit merken door zijn, niet leeggelopen, spierballen te laten zien.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen