Moore en Rays geven visitekaartje af: 9-0

Door

Voor de Texas Rangers er goed en wel erg in hadden, zijn de playoffs (in de American League) begonnen. De thuisclub kreeg in de eigen Ballpark in Arlington geen poot aan de grond tegen de ontketende Tampa Bay Rays, die met een klinkende 9-0 zege hun visitekaartje afgaven. New York Yankees-Detroit Tigers werd bij een 1-1 stand in de tweede inning gestaakt wegens overvloedige regenval en zal vanavond worden hervat.

Het is natuurlijk nog vroeg, maar de zaken zien er voor de ploeg van manager Joe Maddon rooskleurig uit. De ploeg heeft door de openingszege alvast het thuisvoordeel van de teleurstellende Texanen overgenomen.

De Rays bewezen bovendien dat ploegen die het reguliere seizoen afsluiten met een goede serie, hun swag doorgaans meenemen naar het naseizoen. Tampa Bay diende weliswaar te beginnen met een rookie-pitcher (foto) op de heuvel, maar dat bleek gisteravond eerder een zegen dan een vloek.

Matt Moore was dit seizoen nog maar een keer gestart voor de Rays, maar daar was in Arlington maar bitter weinig van te merken. De 22-jarige werper was lights out: in zeven volledige innings gooide hij 98 pitches en zes strikeouts. Hij stond slechts twee maal vier wijd en twee hits toe.

,,Je kunt hiervan alleen maar heel erg onder de indruk zijn”, sprak zijn manager Joe Maddon na afloop. ,,Wat hij vanavond liet zien was spectaculair.”

In aanvallend opzicht zat het ook meer dan snor bij de ploeg, die twee dagen eerder via een spectaculaire ontknoping de ALDS was binnengestormt. De Rays gaven een fraai staaltje powerhitting ten beste, waar de Rangers geen antwoord op hadden.

Johnny Damon opende het schuttersfeest al in de tweede inning, door voor een two-run homer te zorgen. Kelly Shoppach wilde niet voor hem onder doen, en tekende voor een three-run homerun in de derde inning, om daar in de vijfde inning nog eens een two-run homer aan toe te voegen. Voor Texas haalde slechts Josh Hamilton (tot twee maal toe) op eigen kracht het eerste honk.

,,Ik zag er wellicht rustiger uit dan ik in werkelijkheid was”, moest Moore na afloop toegeven. ,,Vooral in het begin was ik best nerveus en voelde ik de adrenaline stromen. M’n ploeggenoten maakten het me echter gemakkelijk, door al die ballen uit het park te slaan. Nadat we een comfortabele voorsprong hadden genomen, was het vooral een kwestie van strikes gooien en zo snel mogelijk de innings afmaken.”

Game 2 tussen de Texas Rangers en Tampa Bay Rays in de ALDS staat voor vanavond op het programma.

Foto: AP

 

Ook leuk om te lezen