Talent Rasmus vervolgt carrière bij Blue Jays

Door

De meest opvallende trade tot nu is die van Colby Rasmus. De jonge, talentvolle center fielder van de St. Louis Cardinals staat bij scouts hoog aangeschreven, maar lag niet goed bij manager Tony LaRussa. De 24-jarige Rasmus werd daarom getrade naar de Toronto Blue Jays. Hij sloeg dit jaar tot nu toe .246 met 11 home runs en 40 RBIs.

De Cardinals, die ondanks het ontbreken van ace Adam Wainwright en het ondermaatse seizoen van ster Albert Pujols nog in de race voor de playoffs zijn, hadden extra pitching nodig om zowel de starting rotation als de bullpen te versterken. In de Toronto Blue Jays vonden zij in eerste instantie bijna een match, maar er miste nog een puzzelstukje: een goede starting pitcher.

De Blue Jays stuurden vervolgens relievers Jason Frasor en Zach Stewart naar de White Sox in ruil voor infielder Mark Teahen en starter Edwin Jackson. Jackson, die in zijn nog relatief jonge loopbaan al vijf keer getrade was, werd op één dag nu nog twee keer in een ruil naar een ander team gestuurd.

De Blue Jays stuurden hem namelijk direct, samen met werpers Octavio Dotel, Mark Rzepczynski en outfielder Corey Patterson naar de Cardinals in ruil voor Colby Rasmus en werpers Brian Tallet, Trever Miller en P.J. Walters. Een aparte stat van deze laatste speler: Hij stond twee keer tegenover Carlos Lee en gaf in beide at bats een grand slam home run op.

Toch worden de Blue Jays beschouwd als winnaar van deze trade en dat heeft vooral te maken met Colby Rasmus, waarvan de scouts nog altijd overtuigd zijn dat hij over een gigantische potentie beschikt.

Het is niet de eerste keer dat Blue Jays’ GM Alex Anthopoulos als winnaar uit een trade komt. Eerder dit jaar loosde hij het dure en lange contract van Vernon Wells in een trade met de Angels en voegde hij het grote Canadese talent Brett Lawrie toe in een ruil met Milwaukee voor Shaun Marcum.

Hoewel de Cardinals als verliezers worden gezien van deze trade voegen zij met Jackson een goede starter toe, waardoor zijn Kyle McLellan, die het hele seizoen tot nog toe als starter fungeerde, samen met Rzepczinsky en Dotel toegevoegd kan worden aan de bullpen. Jon Jay zal voorlopig de honeurs waarnemen in het midveld voor St. Louis.

Foto: fantasyknuckleheads.com

Ook leuk om te lezen