Steelers doen zichzelf tekort in Foxborough

New England Patriots v Pittsburgh Steelers

Eindelijk was het zover, afgelopen nacht begon het nieuwe NFL-seizoen dan echt. Na een dikke maand van vriendschappelijke wedstrijden stond de eerste echte krachtmeting op het programma. Titelverdediger New England Patriots ontving in eigen huis recordkampioen Pittsburgh Steelers.

Voortvarend
De Steelers begonnen voortvarend. Er werd onder leiding van quarterback Ben Roethlisberger (351 yards, 26/38, 1 TD, 1 INT) relatief eenvoudig terreinwinst geboekt en de verdediging van de Patriots leek niet opgewassen tegen de aanval van Pittsburgh, dat zonder de geschorste runningback Le’Veon Bell ten tonele verscheen. Op het explosieve spel van zijn vervanger, DeAngelo Williams, bleven de Patriots het antwoord schuldig. Tot scoren kwamen de Steelers echter niet. Kicker Josh Scobee miste twee field goal pogingen in de eerste helft. Tot overmaat van ramp ging receiver Darrius Hey-ward Bey de fout in door op slag van rust bij een zekere touchdown zijn voet net buiten de endzone te zetten.

Gronkowski
Bij New England ging er precies goed wat er goed moest gaan. Quarterback Tom Brady (288 yards, 25/31, 4 TD) kon relatief eenvoudig met zijn passes strooien. Mede dankzij tight end Rob Gronkowski (drie touchdowns in totaal) gingen de Patriots met een 14-3 stand de rust in. In het derde kwart liep de voorsprong voor Brady en de zijnen zelfs op tot een enigzins geflatteerde 21-3. Dat was het moment waarop de Steelers aan een comeback begonnen. Het was echter too little too late. De Patriots gaven de voorsprong niet meer uit handen en door rare fouten op cruciale momenten kwamen de Steelers nooit echt helemaal terug in de wedstrijd. En hoewel de 28-21 eindstand geen recht doet aan hoe close de wedstrijd eigenlijk was, hebben de Steelers het vooral aan zichzelf te danken dat ze aan het kortste eind trokken.

Controverse
Natuurlijk is een wedstrijd in Foxborough tegen de Patriots niet compleet zonder enige controverse. Zo ook vannacht. Gedurende het eerste kwart werd de verbinding tussen de headsets van de coaches van de Steelers verstoord door de uitzending van de radiozender van de Patriots. In hoeverre dit heeft gezorgd voor aanzienlijk nadeel voor de bezoekers zal de komende dagen onderwerp zijn van menig discussie tussen NFL-fans. Feit blijft echter dat de Steelers vooral van zichzelf hebben verloren, waar een beter resultaat tot de mogelijkheden behoorde.