Stanley Cup Update #31: Capitals delen eerste tik uit

Door


Vier teams zijn nog acht overwinningen verwijderd van de Stanley Cup. De Conference-finales zijn onderweg en hier houden we je dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

De Tampa Bay Lightning beschikt over levensgevaarlijke aanvallers, maar ze kwamen maar niet los in de eerste twee periodes van Game 1. Halverwege de wedstrijd had de thuisploeg slechts zes shots on goal. Dit was de verdienste van de Washington Capitals. De mannen van coach Barry Trotz waren nauwelijks op een foutje te betrappen. Met name de 2-0 van Alex Ovechkin, in de slotseconden van de eerste periode, deed pijn in Tampa Bay. Zeker ook omdat de Lightning een paar tellen daarvoor nog dacht langszij te komen. Pas in de derde periode werd er ook aanvallend iets vernomen van de Lightning. Goalie Andrei Vasilevskiy maakte dat al niet meer mee. De Rus werd na veertig minuten vervangen door Louis Domingue.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

CAPITALS LEIDEN SERIE: 1-0

Twee keer sloeg de power play van de Caps toe in Game 1. Nu is het voor elk team zaak om uit de strafbank te blijven, maar zeker voor de Tampa Bay Lightning. De penalty kill in Florida is niet fameus en daar maakten Ovechkin en de zijnen handig gebruik van. Zondagnacht (02.00 uur CEST) mag Tampa Bay laten zien dat het heeft geleerd van de fouten in de eerste wedstrijd. De Capitals hopen dan weer over Nicklas Backstrom te kunnen beschikken. De center miste Game 1 vanwege een blessure aan zijn hand.

Coverfoto: Nick Wass/AP

Ook leuk om te lezen