Spurs opnieuw overtuigend langs Portland

BannerPlayoffs

De San Antonio Spurs wonnen Game 1 op overtuigende wijze van de Portland Trail Blazers en drukten in Game 2 het gaspedaal nog wat verder in, 114-97. Tony Parker was opnieuw lastig af te stoppen met zestien punten en tien assists, Kawhi Leonard noteerde 20 punten voor de Spurs die in het tweede kwart een ruime voorsprong opbouwden door liefst 41 punten te scoren. Game 3 is zaterdag in Portland.

Net als in het eerste duel was het sterke spel van de bankspelers van de Spurs doorslaggevend. Manu Ginobili, Marco Belinelli en Boris Diaw noteerden alle drie dubbele cijfers met respectievelijk 16, 13 en 12 punten. Daarnaast hield Tiago Splitter voor een groot deel van het duel LaMarcus Aldridge uit de wedstrijd. De Big Man van Portland schoot slechts 2 uit 14 met de Braziliaan als directe tegenstander en 6 uit 23 over de gehele wedstrijd gezien voor in totaal zestien punten. Nicolas Batum was goed voor 21 punten, Damian Lillard eindigde met negentien punten.

De Blazers leken er nog even een wedstrijd van te maken door in het vierde kwart het verschil te verkleinen tot acht punten met nog een kleine zes minuten te gaan, 99-91. Maar dichterbij kwamen de mannen van coach Terry Stotts niet. Drie fraaie plays achter elkaar (een jumper van Parker en twee driepunters op een rij van Leonard en Ginobili) brachten de Spurs op een 110-93 voorsprong en het verzet was gebroken.