SportAm’s NBA Fantasy Factory

Door

De vrijdag-rubriek, geheel in het teken van de wondere wereld van fantasy basketball. Elke week verschillende inzichten over mogelijke manieren om je team te verbeteren. De titel van deze rubriek is opgedragen aan het team waarmee ik mijn eerste Fantasy titel won, The Highlight Factory, na een tactische ingreep halverwege het seizoen. Tips of opmerkingen, reageer op Twitter.

ffactory600

Met nog maar iets meer dan een kwart van het seizoen voor de boeg een nieuwe toevoeging aan de Fantasy Factory. Tot het einde van het seizoen zal er wekelijks een baas en dwaas van de week worden gekozen. Het zal niet per se de beste of slechts presterende speler zijn, maar meer een belichting van de opvallendste statistieken. Heb je zelf een nominatie die je kan onderbouwen, schroom je dan niet te reageren of te tweeten.

Fantasy Baas van de Week: Brandon JenningsMilwaukee Bucks v Los Angeles Clippers

Na de trade waarin J.J. Redick werd aangetrokken was het even aftasten voor de backcourt van de Milwaukee Bucks. Jennings leek de eerste week kind van de rekening te worden, maar afgelopen week bewees hij zich snel te hebben aangepast. En hoe! Jennings wil komende zomer graag ergens een vet contract tekenen als free agent en etaleerde deze week al zijn talenten in XL formaat. In zijn laatste drie wedstrijden deelde hij maar liefst 48 (!) assists uit, stal hij de bal vijf keer en raakte hij tien driepunters, waarvan een nodig was om de stand in de slotsecondes gelijk te trekken. Ik ben fan van Jennings sinds zijn YouTube-serie Under the Armour (Ga dat nu checken als je het niet kent!) en ik hoop dan ook zeer voor de in Compton geboren point guard dat zijn vertoonde spel komende zomer beloond wordt met een mooi contract.

Fantasy Dwaas van de Week: DeMarcus Cousins

De verwachtingen waren hoog gespannen rondom Cousins dit jaar. Misschien wel te hoog. Maar dat is geen excuus voor de vorm van de talentvolle center van de afgelopen tijd. In de maand maart speelde Cousins tot dusver vier potjes met de Sacramento Kings en in slechts een daarvan wist hij meer dan tien punten te scoren! In totaal raakte hij slechts 13 van zijn 45 schoten. Coach Keith Smart lijkt alles behalve tevreden met Cousins, die Patrick Patterson (8,5%) steeds meer minuten van hem ziet afsnoepen. Als eigenaar kan je niet anders dan door de zure appel heen bijten en hopen dat hij snel weer terugkeert in de potentiële 20-10 speler, die hij is.

Mo Williams (56% owned)Utah Jazz v Cleveland Cavaliers

Mo is terug na een afwezigheid van ruim dertig wedstrijden. In zijn eerste wedstrijd terug begon Williams  als een speer tegen de Cavaliers met twee rake driepunters in zijn eerste minuten. Vervolgens ging het wat minder en eindigde  hij de wedstrijd met 3 uit 12, waaronder twee belangrijke missers in de slotsecondes. Maar dat is geheel terzijde, want Mo is een uitstekende speler om op te pikken als je assists en drietjes nodig hebt. Vooral de eerste categorie is zeldzaam in deze fase van het seizoen. Utah speelt met een zeer assist-vriendelijk systeem met twee scorende big men voorin en het zou mij niet verassen als Williams rond de zeven assists per wedstrijd scoort.

Trevor Ariza (22,2% owned)

Vorige week kwam hij al eventjes voorbij, maar deze week krijgt hij de volle spotlight op zich gericht. Ariza speelt al een tijdje goed en is een van redenen dat de Washington Wizards het zo goed doen. Bradley Beal (91%) heeft nog wel een tijdje last van een blessure, waardoor Ariza meer minuten krijgt en vaker mag aanleggen vanuit het land der drietjes. Ariza scoorde over de laatste drie wedstrijden gemiddeld 2 driepunters, een steal, 7 rebounds en 4,5 assist en is daarmee zeer waardevol. Zolang Beal eruit ligt is Ariza een uitstekende toevoeging op de korte termijn en de korte termijn telt met zo weinig tijd natuurlijk dubbel zo hard.

Jeff Green (67% owned)

Green werd massaal gedropt na een wat mindere week bij zij Celtics. Green is echter een blijvertje en als hij beschikbaar is en je op zoek bent naar een speler die in alles een beetje bijdraagt is Jeff je man. Hij schiet sinds de All-Star break 53% van zijn schoten raak en hoewel zijn statlines niet heel indrukwekkend ogen, is hij van soortgelijke waarde als gevestigde fantasynamen Andre Iguadola, J.R. Smith en Tyreke Evans.

Wilson Chandler (48% owned)Denver Nuggets v Portland Trail Blazers

De afgelopen week is Chandler in veel leagues opgepikt van de waiver wire. Ik denk niet dat veel van zijn nieuwe eigenaren hem lang vast zullen houden. Chandler speelde deze week een fantastische pot tegen de Oklahoma City Thunder, waarin hij 35 punten noteerde met maar liefst zes rake driepunters. Hij moet zijn plek echter met teveel spelers delen om echt van waarde te zijn, zoals hij een paar jaar geleden was. De vorige week genoemde Tobias Harris (70% owned) blijft een veel betere optie voor de small forward positie. 

Ook leuk om te lezen