SportAmerika Football Pool Week 16: Robin Van Grieken blijft op kop

Door


Het lijkt erop alsof er nog twee paarden overblijven in de race naar de SportAmerika Football Pool trofee. Robin van Grieken broedt nog steeds op een voorsprong van 2 wedstrijden ten opzichte van Dennis van der Geest. Beide heren hadden elf voorspelling goed in Week 16. Met de laatste week in het reguliere seizoen voor de deur, blijft het zo erg spannend aan de top. De weekwinnaar afgelopen week was Paul Buurman. Paul had 14 goede voorspellingen gemaakt. Enkel de teloorgang van de Chargers en de verrassende zege van de Cardinals had hij niet voorspeld. Die gigantische upset werd overigens maar door één speler juist voorspeld, namelijk Jan Oosterwijk. Jans glazen bol was in vorm, want hij had ook als enige de totaalscore van Monday Night Football (33) juist.

Top 25 na week 16

 

Robin van Grieken en zijn naaste achtervolger, Dennis van der Geest, maakten helemaal dezelfde voorspellingen. Als Dennis zijn achterstand wil goedmaken, zullen er in Week 17 dus risico’s moeten genomen worden. Ronald tb had een kans om in te lopen en voorspelde bijvoorbeeld als enige aan de top dat de New York Jets de Steelers zouden kloppen. Het verlies van de Cowboys en de Vikings op MNF zorgden er echter voor dat hij net meer achterstand op liep. Het is duidelijk dat Robin in Week 17 rustig voor de safe picks kan gaan, terwijl de achtervolgers nu echt uit hun schulp zullen moeten komen. Maar goed nieuws voor Dennis en co: voor risico’s en upsets is Week 17 bij uitstek het ideale moment.

WEEK 17 IS ALTIJD SPECIAAL

De laatste week van het reguliere seizoen is altijd een beetje speciaal. Teams die al zeker zijn van de play-offs laten vaak hun beste spelers rusten en teams die niets meer te verliezen hebben spelen vrank en vrij en lijken net dat ietsje meer te kunnen. Bovendien is elke wedstrijd een divisierivaliteit en die zijn altijd moeilijker te voorspellen. Denk maar aan de AFC-East clash tussen de Patriots en Dolphins. Eitje, zou je denken, ware het niet dat de Patriots vaker dan hun lief is struikelen tegen de ‘Fins. Er zijn ook de twee onvoorspelbare wedstrijden in de NFC East, Giants @ Eagles en Cowboys @ Redskins. In de AFC South is er ten slotte het pittige duel tussen de Texans en de Titans met grote play-off-gevolgen voor de Titans.

Picks van de top 25 van het weekklassement (week 16)

WEEK 17 UPSETS


Ton De Vries:De New York Giants verslaan de Philadelphia Eagles

Na de overwinning op de Cowboys is de druk er af in Philly. Die druk hebben ze juist nodig om goed te presteren. Enkele weken geleden wonnen de Eagles wel maar hadden ze OT nodig. Sindsdien wonnen de Giants twee keer, weliswaar tegen de Dolphins en Redskins, maar toch. Saquon Barkley is terug op topniveau en ik denk dat de Eagles daar geen antwoord op gaan vinden.

Toon Aerts:De Pittsburgh Steelers verslaan de Baltimore Ravens

De Baltimore Ravens zullen hun MVP-kandidaat Lamar Jackson rust gunnen tegen de Steelers. Logisch, want de 1 seed is al binnen voor Baltimore. Met Robert Griffin III under center ziet de aanval van de Ravens er toch een beetje minder potent uit. En daar kunnen de Steelers van profiteren. Zeker omdat ze in Pittsburgh mits een zege nog steeds kans maken op de laatste wild card voor de play-offs. De Steelers zullen spelen alsof hun leven ervan af hangt. Bij Baltimore zullen ze het denk ik allemaal maar een beetje aankijken. Ik denk dat de Steelers de laatste strohalm richting play-offs zullen grijpen (al moeten ze nog steeds hopen op slippers van Oakland en Tennessee natuurlijk).

Luuk Dokter:De Oakland Raiders verslaan de Denver Broncos

Het is niet de grootste upset die je je kunt bedenken, maar toch is het er een. Sinds Drew Lock de starting quarterback is in Denver (week 13), verloren de Broncos maar één keer. De Raiders daarentegen wonnen slechts één van hun laatste vijf duels. Echter, door de resultaten van vorig weekend zijn de play-offs ineens een redelijke mogelijkheid voor Oakland. Daarom verwacht ik dat ze extra krachten kunnen aanspreken om zo op miraculeuze wijze de play-offs te bereiken.


Veel succes in week 17 van de SportAmerika Football Pool!

Bron Coverphoto: AP Photo/Seth Wenig

Ook leuk om te lezen