SportAmerika Fantasy Football: Week 3

Door

Week 3 van Fantasy Football zit er weer op. En wat valt op? Iedereen heeft minstens één wedstrijd verloren en op één ploeg na heeft iedereen een keertje gewonnen. Dat krijg je als je Chris Johnson in de eerste ronde draft.

Veel spanning in de League, dus ik laat jullie niet langer in spanning: dit is de #SAFL update!

Rotterdam Spartans (1-1-1) – Antwerp Injury Listed (1-2) 97-111

De vierde score van de week hebben en toch verliezen? Fantasy Football is soms heel erg cru. De Spartans profiteerden optimaal van de officiële terugkeer van MJD met 24 punten. Kyle Rudolph, Matthew Stafford en Julio Jones zaten ook allemaal ruim in de dubbele cijfers. Waar ging het mis? Mohamed Massaquoi stond in de FLEX en pakte slechts 1 puntje, drie minder dan Frank Gore.

De meister van de derde week is Antwerp Injury Listed. Jamaal Charles 34 punten asjeblieft dankjewel. Matt Schaub 25 punten, kom maar! En dan te bedenken dat LeSean McCoy en Reggie Bush niet eens de dubbele cijfers haalden. De Injury Listed zijn een gevaarlijke outsider voor de SportAmerika Fantasy Football titel!

Amersfoort Stats (2-1) – Monster Reindeers (1-1-1) 107-89

Matt Ryan (21), Calvin Johnson (22), Darren McFadden (17) en Alfred Morris en Eric Decker (13). Goeie genade. Het is dat de Colts D (waarom?) slechts 1 punt pakte, maar de beste weekscore zat er zeker in voor de Stats.

Peyton Manning en de Bears D pakten respectievelijk 21 en 23 punten, oftewel bijna exact de helft van de Reindeers score. Jammer dan dat Jordy Nelson, Brandon Gibson en Steven Jackson samen slechts goed waren voor 4 punten. Arian Foster (16) en Vernon Davis (11) zorgden voor het grote deel van de andere punten.

Roethlisberger in Paradise (2-1) – DarChicago Bears (1-1-1) 99-63

Stilletjes aan kan Ben Roethlisberger toch een hele goede eerste ronde pick zijn geweest. De man zet gewoon 31 punten op het bord. En het mes snijdt aan twee kanten als je ook nog eens Mike Wallace hebt rondlopen voor 18 punten. Hoe kun je dan nog verliezen? Niet dus. De Falcons D was subliem voor 15 punten en Ryan Matthews pakte in zijn eerste wedstrijd van het seizoen 5 punten.

De eerste pick overall was Aaron Rodgers en die pakte maar liefst (ahum) 9 punten. En wat dacht je van de altijd ijzersterke Ravens D? 0. Wie deden het wel goed dan? Tony Gonzalez met 15 en Chicago Bears kicker Robbie Gould met 13.

Nanning Dragons (2-1) – Tilburg Packers (1-2) 66-96

Dan kun je de alleenheerser worden in de #SAFL (SportAmerika Fantasy League, even voor de duidelijkheid) en laat je zo’n stinker zien. 66 punten is niet genoeg in de #SAFL! Michael Vick pakte slechts 6 punten. De Dragons kregen dubbele cijfers van Adrian Peterson, Michael Bush en niemand minder dan Santonio Holmes.

Holy smokes! Ging A.J. Green even bananas voor 25 punten. Larry Fitzgerald maakte zijn belachelijke 0 punten van Week 2 meer dan goed door 17 punten te scoren. Eli Manning (15), Daniel Thomas en Cedric Benson (11) hadden ook een groot aandeel in de overwinning. Ontzettend jammer van de eerste fumble in de carrière van Benjarvus Green-Ellis, wat twee minpunten opleverde.

LenmB BREESlovers (2-1) – Napapiirin Sankarit (0-1-2) 87-68

Met een tweede keuze quarterback spelen en toch meedoen om de prijzen. Dan ben je een grote hoor. Drew Brees scoorde afgelopen week 19 punten en blijft ondanks de verliespartijen van de New Orleans Saints toch productief. Antonio Brown, Brandon Lloyd, DeMarco Murray haalden allemaal dubbele cijfers, terwijl Jason Witten bleef steken op nul punten. Oja, die acht sacks van de Seattle Defense werden ook met gejuich ontvangen, zo vernamen wij.

Sankarit is het enige team dat nog geen overwinning heeft (awww). Geruchten doen de ronde dat CJ2K binnenkort naar een nieuw team op zoek moet. Met zo’n eerste ronde pick is het lastig om te winnen natuurlijk. Vier fieldgoals, waarvan één van verder dan veertig yards en één van verder dan vijftig yards, zorgden er voor dat Detroit Lions kicker Jason Hanson te top scorer was voor Sankarit met 18 punten. De QB dan? Philip Rivers was abominabel met 2 puntjes.

vanDamns Dolphins (2-1) – Filthydelphia Finches (1-2) 80-49

De vanDamns Dolphins deden wat de Miami Dolphins niet konden: doorbijten. Tegen de Evil Empire pakten de Dolphins niet veel punten, maar het was ruim genoeg. Gangmaker was Ray Rice met 20 punten. Steve Johnson, Jermaine Gresham (beiden 12) en Sebastian Janikowski (11 punten) deden ook een flinke duit in het zakje. Tony Romo (5 punten) niet.

Voor de tweede week achter elkaar de slechtste zijn in de League. Moest je daarvoor Tom Brady – met 17 punten de enige die boven 7 punten scoorde(!!) – net voor de neus van de BREESlovers, the awesome team formerly known as the BRADYlovers, plukken? Really?

Dat was dan het #SAFL weekoverzicht. Volgende week woensdag is de volgende editie te lezen op SportAmerika.nl. Overigens ben ik van mening dat de Filthydelphia Finches verwoest moeten worden.

Ook leuk om te lezen