Spartans op rozen na winst op Wolverines

Door

Michigan v Michigan State

De voorspellingen voor de Big Ten waren duidelijk. De Legends Division zou worden gewonnen door Ohio State en de Leaders Division kon de Michigan Wolverines amper ontgaan. Niets blijkt echter minder waar en na een pijnlijke 29-6 nederlaag tegen de Michigan State Spartans lijkt uitgerekend Michigan’s staatsrivaal met de finaleplek aan de haal te gaan.

Vooraf had een overwinning voor de Wolverines hen volgende week op gelijke hoogte en met onderling voordeel met de Spartans kunnen brengen. Nu zijn de Spartans echter ongeslagen in de Big Ten (5-0, 8-1 algemeen) en staan de Wolverines op 2-2 (7-2 algemeen). Alleen verliespartijen tegen Nebraska en Minnesota – die dan zelf eigenlijk niet meer mogen verliezen, maar beiden nog zware tegenstanders treffen – lijken State nog uit de Big Ten finale te kunnen houden.

Hoewel het duel van gisteravond op het scorebord spannend bleef, waren de verhouding al vroeg duidelijk en leken de Spartans vanaf het tweede kwart nooit op een verlies af te stevenen. Wolverines QB Devin Gardner stelde teleur, maar werd door fouten van zijn O-line tevens zeven keer hardhandig gesackt. Het leverde Michigan de wonderlijke statistiek van min-48 rushing yards op. Een negatief record voor de ploeg uit Ann Arbor, die geen antwoord had op de statistisch beste verdediging in ’t college football op dit moment.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen