Soriano moet aanval Yankees uit het slop trekken

Door

Pittsburgh Pirates v Chicago Cubs

Alfonso Soriano keert terug bij de New York Yankees en moet de gehavende line-up van manager Joe Girardi van de nodige power voorzien. De trade tussen de Chicago Cubs en de Yankees is zo goed als rond, zeker nadat Cubs manager Dale Sveum zijn outfielder vlak voor de wedstrijd tegen de Arizona Diamondbacks van het sheet haalde.

De Yankees kunnen wel wat power gebruiken. Niet één speler wist in de laatste zeven wedstrijden de bal over de hekken te slaan en we moeten 26 wedstrijden terug wanneer we de laatste rechtshandige slagman zien met een home run. Geen cijfers voor de Bronx Bombers die in 2012 bovenaan stonden wat betreft home runs en slugging percentage.

“Ik ben blij en de Cubs zijn blij”, reageerde Soriano. “Ik ga terug naar New York waar mijn Major League loopbaan begon en de Cubs krijgen er wat voor terug.” De Yankees betalen tussen de zeven en acht miljoen dollar van het contract ter waarde van 25 miljoen dollar en sturen een Minor League pitcher naar Chicago.

Soriano maakte in 1999 zijn debuut in de Majors een speelde totaal vijf seizoenen voor de Yankees waarin hij goed was voor 98 home runs, 270 RBI’s en .284/.322/.502 van het veld. Soriano kende in 2002 en 2003 zijn beste jaren als lead-off hitter. In 2004 werd hij getrade naar de Texas Rangers in ruil voor Alex Rodriguez.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen