SNF: Patriots eenvoudig langs Chargers

Door

460129852

December is Tom Brady-maand in de NFL. De New England Patriots-quarterback heeft na de overwinning van 23-14 op de San Diego Chargers een winpercentage van .868 (46-7) in de laatste maand van het jaar, waarmee hij bovenaan staat in de historie van de National Football League.

Top-QB’s
Er stond wederom een prachtig affiche voor de Patriots op het programma. In de laatste vier wedstrijden mocht New England het al opnemen tegen Peyton Manning, Andrew Luck, Matthew Stafford en Aaron Rodgers. Tijdens Sunday Night Football van speelronde 14 kwamen de ‘Pats’ spelverdeler Philip Rivers tegen. Niet alle wedstrijden tegen die top-QB’s werden gewonnen, maar vanavond trokken de Patriots wel aan het langste eind.

Eigenlijk kwamen de Patriots nooit in de problemen. Tijdens de theepauze stond een achterstand van 13-14 op het scorebord, maar dat was ook het enige wapenfeit van de ploeg uit San Diego. De offensive line van de Chargers kon Rivers (20/33, 189 yards, 1 TD, 1 INT) nooit genoeg tijd geven om vanuit de pocket comfortabel te gooien, waardoor de passing game kwam niet uit de verf kwam. Ook over de grond konden de Chargers geen vuist maken; running back Ryan Matthews noteerde slechts 44 yards.

Go-to-guy
Hoewel Brady (28/44, 317 yards, 2 TD’s, 1 INT) december owned, was Julian Edelman de grote man aan de kant van Patriots gisteravond. De wide receiver ving de pigskin achtmaal voor 141 yards en een touchdown. Ook tight end Rob Gronkowski, de go-to-guy van Brady, speelde een belangrijke rol in de overwinning, met acht vangballen voor 87 yards.

Het was niet Brady’s beste wedstrijd van het seizoen. De spelverdeler – die aan het begin van het seizoen nog werd afgeserveerd – miste een aantal open throws, waarschijnlijk door enkele goede pass rushes van de defensive line van San Diego.

Playoff picture
Met de overwinning behouden de New England Patriots (10-3) de top-seed – en het belangrijke thuisvoordeel – in de AFC. De divisietitel in de AFC East kunnen ‘Brady & Co’ (bijna) niet meer ontgaan, na nederlagen van de Miami Dolphins (7-6), Buffalo Bills (7-6) en New York Jets (2-11) gistermiddag. De Patriots spelen nog thuis tegen de Dolphins, uit tegen de Jets en thuis tegen de Bills.

Ondanks het verlies hebben de San Diego Chargers (8-5) de laatste wildcard-ticket in handen. De titel in de AFC West moet San Diego waarschijnlijk laten gaan aan de Denver Broncos (10-3). Dat betekent dat de Chargers in een hevige strijd zijn verwikkeld met vijf teams die een 7-6 record hebben – waaronder divisiegenoot Kansas City Chiefs – en twee teams die een 8-5 record hebben in de AFC. De Chargers spelen nog thuis tegen de Broncos, uit tegen de 49ers en uit tegen de Chiefs.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen