Sharks blijven op perfecte koers na shootout

Phoenix Coyotes v San Jose Sharks

De San Jose Sharks hebben ook hun zesde wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Makkelijk ging dat niet, want tegen de Anaheim Ducks was daar voor het eerst dit seizoen meer dan 60 minuten hockey voor nodig. In de shootout maakte Michal Handzus het enige doelpunt.

Het was ook de eerste wedstrijd van dit seizoen waarin Patrick Marleau geen doelpunt wist te maken. Na 9 minuten mocht hij wel een assist bijschrijven bij de goal van Joe Pavelski, maar dankzij doelpunten van Beauchemin en Beleskey kenden de Ducks de luxe van de voorsprong.

Daar werd in de derde periode lang zorgvuldig mee omgegaan, maar laat moesten de Ducks toch buigen. Logan Couture maakte drie minuten voor het einde 2-2 en een verlenging van noodzakelijk. Hierin stelde Antti Niemi de punten voor zijn ploeg veilig met enkele fraaie reddingen in de verlenging en in de shootout.

Valtteri Filppula deed met twee doelpunten de Dallas Stars de das om. De Fin maakte zijn eerste doelpunten van het seizoen. De Red Wings kwamen nog wel op een 0-1 achterstand, maar de twee doelpunten van Filppula en doelpunten van Brunner en Zetterberg waren voldoende voor een 4-1 zege. De Minnesota Wild waren met 3-2 te sterk voor de Colombus Blue Jackets.