Severino belangrijke schakel in play-offplannen Yankees

Door

CNrJRRIUYAEeefp

Luis Severino is pas 21 jaar, toch heeft hij op de heuvel de uitstraling van een veteraan. Zo hield hij afgelopen vrijdag de slagploeg van de Tampa Bay Rays (5-2 overwinning) op één run in 6 1/3 innings, de derde start op rij met één run of minder in 6 + innings.

De New York Yankees zitten midden in een hevig gevecht met de Toronto Blue Jays om de titel in de American League East-divisie en daarbij directe plaatsing voor de play-offs. En de rechtshandige Severino speelt daar, sinds zijn MLB-debuut op 5 augustus tegen de Boston Red Sox, een belangrijke rol in.

De zelfverzekerde Dominicaan heeft 34 strikeouts in zes wedstrijden achter zijn naam met een 2.04 ERA. In zijn laatste drie starts gaf hij slechts twee runs op en hij is niet bang om zijn fastball van 95 mhp aan de binnenkant van de slagzone te gooien.

Net zoals Pedro Martinez. De voormalig sterspeler van de Red Sox en Hall of Famer is een groot inspiratiebron voor de jonge Severino. Voor elke wedstrijd kijkt hij naar video’s van zijn beroemde landgenoot om zich zelf klaar te stomen. En net zoals Martinez heeft hij ook iets ‘speciaals’, meent Yankees-manager Joe Girardi. “Je hebt het gevoel dat alles goed komt, elke keer dat hij op de heuvel staat.”

En de Yankees hebben, naast Masahiro Tanaka, Severino hard nodig in de laatste maand van het seizoen en de play-offs, zeker nu startende werper Nathan Eovaldi twee weken aan de kant zit met een elleboogblessure.

De Yankees en de Blue Jays spelen nog zeven keer tegen elkaar.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen