Senators trekken MacLean aan als nieuwe coach

Door

De Ottawa Senators hebben een teleurstellend seizoen achter de rug waarin ze voor de tweede keer in drie seizoenen de play-offs niet haalden en waarin ze zelfs in de onderste regionen van de Eastern Conference eindigden.

In april reageerde de directie daarop door hoofdcoach Cory Clouston en twee assistenten te ontslaan. Clouston werd namelijk verweten dat hij te hard zou zijn voor spelers en te vasthoudend in zijn strategie.

Na een zoektocht van drie maanden hebben de Senators afgelopen dinsdag een nieuwe hoofdcoach gevonden in de persoon van Paul MacLean, die vorig jaar nog assistent-coach was bij de Detroit Red Wings.

„Na een slecht seizoen was het duidelijk dat er iets moest veranderen,” aldus general manager Bryan Murray. „Paul voldoet volgens mij perfect aan het profiel waarnaar wij op zoek waren. Hij is binnen de NHL zowel speler, hoofdcoach als assistent-coach geweest en hij heeft altijd een winnaarsmentaliteit gehad. Ik ben van mening dat hij energie, ervaring, expertise en bovenal people skills met zich meebrengt.”

MacLean zelf is blij met zijn overstap en ziet de communicatie met de spelers, hetgeen dat onder Clouston nogal scheen te ontbreken, als een van de belangrijkste aspecten van het coachen: „Volgens mij is het belangrijk dat de coach en de spelers goed met elkaar communiceren. Met goede communicatie maak je de spelers beter en snappen ze sneller waar je als coach heen wilt.”

Murray en MacLean zijn overigens geen onbekenden van elkaar. De twee hebben namelijk al eens samengewerkt in Anaheim en leidden toen als respectievelijk general manager en assistent-coach de Ducks naar de Stanley Cup-finale. Murray weet dus wat hij aan MacLean heeft en de nieuwe hoofdcoach heeft al duidelijk in zijn hoofd hoe hij de Senators komend seizoen wil laten spelen.

„De NHL is een snelle en fysieke competitie en het spelletje dient ook zo gespeeld te worden,” aldus MacLean. „Je moet over het hele veld aanwezig zijn, dus dat is precies wat we gaan doen. Daarvoor is het belangrijk dat de verdediging goed staat en dat je de tegenstander onder druk kunt zetten.”

Foto: daylife.com

 

Ook leuk om te lezen