Seattle heeft weer een Kemp op de vloer

Door

Veertien jaar nadat Shawn Kemp vertrok bij de Seattle Supersonics is er opnieuw een Kemp neergestreken in Seattle.Shawn Kemp Jr., de oudste zoon van de voormalige NBA-ster, tekende een overeenkomst om te spelen bij de University of Washington.

De ‘zoon van’ heeft dezelfde lengte van zijn vader en speelt ook op dezelfde positie. Met zijn 2m10 en atletische vermogen heeft Kemp Jr. veel weg van ‘The Reignman’ (bijnaam vader Kemp). ,,Sommige mensen zeggen dat ik speel zoals mijn vader”, zei Kemp Jr. in 2009. “Ik doe wat ik doe, maar ik probeer mezelf te zijn.”

De jonge reus is de laatste versterking van de Huskies. Kemp vervoegt een bende met onder andere: Tony Wroten Jr., Hikeem Stewart, Andrew Andrews, Jernard Jarreau en Martin Breunig. De coach van de University of Washington, Lorenzo Romar, zei dat alle zes versterkingen de zomerlessen volgen op de school.

,,Kemp Jr. heeft een goede lengte,” zei Romar. ,,Hij is heel atletisch. Hij kan lopen en is het type speler dat ‘above the rim’ speelt. Hij is ook een heel sterke verdediger.” Voorlopig blijft Kemp Jr. groot door zijn achternaam. Hij moet nog heel wat bijleren en zou wel eens wat minuten op de bank kunnen doorbrengen bij dit sterke Huskies team.

Kemp’s zoon onderging een gekke weg om eindelijk een overeenkomst te krijgen bij een top universiteit. Hij ging oorspronkelijk in 2009 bij Alabama spelen, maar zijn cijfers waren te slecht waardoor hij na zijn middelbaar een extra jaar moest doorlopen. Dat deed hij bij Hargrave Military Academy in 2009-2010.

Daarna gaf hij zijn woord aan Auburn om opnieuw te horen te krijgen dat zijn punten nog steeds niet goed genoeg waren. Na talloze tests kreeg hij eindelijk het groen licht om te spelen op het NCAA niveau.

Kemp Jr.’s vader speelde 14 seizoenen in de NBA bij onder andere de Seattle Supersonics, Cleveland Cavaliers, Portland Trailblazers en de Orlando Magic. Hij werd zes keer All-Star en behaalde goud met de USA Dream Team in 1994. De meest succesvolle jaren had Kemp bij de Sonics, waar hij in 1996 in de NBA Finals stond tegenover de Bulls van Michael Jordan.

Kemp werd naar het einde van zijn carrière verslaafd aan drugs en kende een bittere einde van zijn basketballoopbaan. Zijn pogingen voor een comeback drongen nooit door.

Foto:

Ook leuk om te lezen