Scherzer werpt Nationals naar series-win tegen Arizona

Door

scherzer

Door het sterke werpen van Max Scherzer wonnen de Washington Nationals afgelopen nacht met 4-2 van de Arizona Diamondbacks. Washington liep daarmee weer een wedstrijd uit in de stand van de NL East en Scherzer verdiende zijn vierde W van het seizoen.

In de zeven innings die ‘Mad’ Max wierp gaf hij twee hits op, gooide hij twee keer vier wijd en zette hij maar liefst elf Diamondbacks aan de kant met drie slag. Een knappe prestatie, zeker gezien de offensieve slagkracht van de tegenstander. De Dbacks staan namelijk in categorieën OBP, OPS, runs en stolen bases in de top zes van de MLB. Pas in de vierde inning was het Chris Owings die een honkslag wist te slaan op het pitchen van Max Scherzer.

https://youtu.be/rKSQk63Iq-E

Scherzer excelleert tegen oude ploeg

De pitcher uit Chesterfield, Missouri, werd in 2006 als 11de overall gedraft door de Arizona Diamondbacks en maakte zijn MLB-debuut in Sedona rood. Na een tussenperiode in Detroit, tekende Scherzer in 2015 in de Amerikaanse hoofdstad. Daar is hij een van de sterkhouders in de rotation van een team waar men van verwacht dat het de NL East gaat winnen.

Dat Scherzer graag tegen zijn oude ploeg werpt, blijkt wel uit zijn cijfers tegen Arizona. Na de wedstrijd van afgelopen nacht is hij 5-0 tegen de Diamondbacks met een 2.41 ERA, 0.88 WHIP en in na 41 gepitchte innings een totaal van 55 K’s.

Blessure voor Harper

Washington-sterspeler Bryce Harper raakte geblesseerd in de wedstrijd. Harper strekte zich volledig uit bij een mooie vangbal in de derde inning. Hij liep daarbij een liesblessure op aan de linkerzijde. Harper speelde wel enige tijd door, maar ervaarde in zijn laatste slagbeurt te veel hinder en liet zich vervangen. Na afloop van de wedstrijd sprak Harper uit aankomend weekend toch te willen spelen tegen Philadelphia.

Arizona zoekt vervanger voor Shelby Miller

De startende werper voor de Diamondbacks was Braden Shipley. Sinds het wegvallen van Shelby Miller (door een Tommy John operatie) uit de starting rotation zijn de snakes nog zoekende naar een vervanger. Een duidelijke keuze lijkt nog niet te zijn gemaakt en het kan zijn dat Shipley voor nu in de rotatie blijft. In dat geval zal hij wel zijn controle moeten verbeteren. Tegen de Nats gooide Shipley namelijk zes keer vier wijd in vier innings, waarin hij tevens drie punten opgaf.

Met de prestatie van Shipley kwam een einde aan de unieke prestatie die de startende pitching staff van de ploeg uit Phoenix had lopen. In de afgelopen negen wedstrijden gooiden de starters in negen opeenvolgende wedstrijden minimaal tien strikeouts.

De Nats gaan door naar Philadelphia dit weekend, terwijl Arizona op bezoek gaat in Colorado.

Verder in de MLB afgelopen nacht:

  • Sloeg Oriole Manny Machado een 466-feet homerun in de 8-3 gewonnen wedstrijd tegen de Boston Red Sox.
  • Wonnen de Chicago Cubs in 13 innings met 5-4 van de Philadelphia Phillies op een error.

Ook leuk om te lezen