Sale strikes out 13, White Sox sweepen Yankees

Door

 

‘All brooms on the South Side sold out’. Onze eigen Darch kreeg gelijk. De Chicago White Sox klopten afgelopen woensdag de New York Yankees met 2-1 en een three game sweep werd daarmee een feit. Wat de mannen van manager Joe Girardi ook probeerden, ze hadden geen antwoord op Chris Sale.

Het 23-jarige fenomeen gooide 13 strikeouts in 7.2 innings en verbeterde zijn record naar 15-4 met een 2.65 ERA. De slungelig ogende Sale baarde vooral opzien door zijn diversiteit aan pitches. “De eerste bal is 85 mph en de volgende gooit hij met 94 mph. De ene buigt af, de andere zinkt en er gaat er ook één recht door het midden. It’s just kind of a guessing game for me out there also”, moest catcher A.J. Pierzynski bekennen.

Homerun Derek Jeter

De Yankees wisten slechts één keer te scoren. Een homerun van, hoe kan het ook anders, Derek Jeter. De veteraan was na afloop onder de indruk van het optreden van Sale. “Zijn fastball beweegt en hij gooit een hoop off-speed pitches, verrassend gezien hoe hard hij eigenlijk gooit. He’s funky.”

De White Sox staan momenteel eerste in de AL Central met een voorsprong van twee wedstrijden op de Detroit Tigers. De Yankees zien met de nederlaag de Tampa Bay Rays (ze flikken het elk jaar weer) terugkomen tot een achterstand van drie wedstrijden.

Wil je meer weten over Chris Sale en de White Sox. Check dan SportAmerika The Magazine nummer 16.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen