Saints verslaan 49ers moeiteloos

Door

In zijn debuut moest de nieuwe coach van de San Francisco Jim Harbaugh, zelf ooit een NFL quarterback, toezien hoe zijn Alex Smith én zijn rookie Colin Kaepernic vanaf het begin af aan door de Saints werden opgejaagd. De offense van de 49ers wist in de eerte vier keer dat ze op het veld stond niet één keer een first down te bemachtigen, en dat kwam vooral door de immense druk van de Saints. De Saints wonnen de eerste preseason wedstrijd met 24-3.

Alex Smith werd twee keer gesackt en zijn vervanger zelfs vier keer. De aanval van de 49ers kwam hierdoor geen moment op gang en Harbaugh, die overkwam van Stanford University, weet in elk geval dat zijn offensive line nog lang niet klaar is voor het begin van het seizoen.

Bijzonder was wel de enige score van de Niners. David Akers, de kicker die overkwam uit Philadelphia, mocht aanleggen vanaf 59-yards en was succesvol. De veteraan verbrak daarmee zijn persoonlijke record en zette de enige drie punten van zijn team op het bord.

De aanval van de Saints draaide zoals vanouds ondanks dat Drew Brees maar heel even in actie kwam. De honeurs werden vooral waargenomen door back up Chase Daniels, die dat naar behoren deed. Hij stelde Mark Ingram, de rookie die door de Saints in de eerste ronde werd gekozen en het vertrek van Reggie Bush betekende, in staat om zijn eerste NFL touchdown te maken. De sterke running back won de Heisman trofee in 2009 en liet zien waarom, met een touchdown waarbij hij verschillende tackles van zich afschudde.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam op de onbekende naam van Joseph Morgan. De Saints versterkte zich met Darren Sproles als kick returner, maar die werd langs de kant gehouden. In zijn plaats mocht Morgen het proberen, met spectaculaire resultaten. De jonge receiver werd niet gedraft  maar vond na het einde van de lockout toch een plekje in New Orleans. Hij ontving een punt en had nog 78 yards voor zich, maar hij zigzagde een lange weg naar de endzone voor een touchdown.

Zier hier de samenvatting:

 

Ook leuk om te lezen