Broncos verslaan Chargers eenvoudig, Sanders scoort 3 TD’s

San Diego Chargers v Denver Broncos

De eerste zes weken had Emmanuel Sanders nog geen enkele touchdown pass gevangen van Peyton Manning. Maar nadat hij er vorige week al één ving, had hij er gisteravond maar liefst drie in een wedstrijd die de Denver Broncos redelijk eenvoudig wonnen met 35-21 van de San Diego Chargers.

In het de eerste helft konden de Chargers het tempo van de Broncos nog wel bijbenen. Bij een stand van 7-7 leek het er zelfs op dat de Chargers een voorsprong konden pakken toen Broncos-returner Andre Caldwell de bal uit zijn handen liet vallen. De scheidsrechters besloten echter de bal niet toe te kennen aan San Diego ondanks dat de bal los leek te komen voordat Caldwell’s knieën of ellebogen de grond raakten.

Het bleek een cruciaal moment te zijn, want de Broncos kregen de bal en wisten nog voor rust een 14-7 voorsprong op het bord te zetten. In de tweede helft ging de ploeg van Peyton Manning rustig verder, en gooide hij zijn derde touchdown richting Emmanuel Sanders.

Manning zou eindigen met 286 passing yards en drie touchdowns terwijl Chargers-quarterback Philip Rivers goed was voor 252 yards, drie touchdowns, maar ook twee kostbare interceptions. Twee van deze touchdown passes gingen richting de veteraan Antonio Gates, die nu met negen touchdowns op gelijke hoogte staat met Broncos-tight end Julius Thomas. Aan de kant van de Broncos werden er nog twee rushing touchdowns bijgevoegd door runningback Juwan Thompson, die de wedstrijd in kwam met slechts één touchdown in zijn carrière.

Toch ging niet alles goed bij de Broncos, zo was Manning in de slotfase even niet te spreken over het publiek dat iets teveel herrie maakte tijdens de laatste aanval van Denver.

De Broncos (6-1) staan nu comfortabel aan de leiding in de AFC West waar de Chargers (5-3) nu wat achterop raken. Denver moet volgende week op bezoek bij de New England Patriots (5-2) terwijl de Chargers, die nu twee wedstrijden op rij hebben verloren, het opnemen tegen de Miami Dolphins (3-3).

Foto’s: Getty Images