Sabres maken korte metten met Thrashers

In een direct duel met de Atlanta Thrashers hebben de Buffalo Sabres een grote stap in de goede richting gezet in de strijd om een play-offticket. Door de ruime 8-2 zege behoudt Buffalo de achtste plek in de Eastern Conference, met een voorsprong van zes punten op de nu als elfde geplaatste Thrashers en twee punten op naaste concurrent Carolina Hurricanes.

De Sabres lieten zaterdagavond vrijwel direct zien wat hun intenties waren. Vierentwintig seconden nadat de scheidsrechter de puck voor de eerste keer had laten vallen, was het namelijk al raak toen Jason Pominville Thrashers-goalie Ondrej Pavelec met een schot in de korte hoek wist te verslaan.

Atlanta gaf zich echter niet zo maar gewonnen. Nadat Evander Kane nog een penalty shot had gemist voor de bezoekers, was het even later wel raak via een mooi schot van Chris Torburn uit een moeilijke hoek.

Hierna was het echter weer de beurt aan de thuisploeg, want dankzij goals van Marc Mancari (foto), tijdens een power play-situatie, en Rob Niedermayer gingen de Sabres toch met een ruime voorsprong de eerst onderbreking in.

De drie goals die Pavelec toestond in de eerste periode, waren voor coach Craig Ramsay reden om zijn eerste goalie van het ijs te halen. Met vervanger Chris Mason tussen de palen begonnen de Thrashers voortvarend aan het tweede bedrijf. Alexander Burmistrov zorgde na bijna vijf minuten namelijk met een mooi schot voor de aansluitingstreffer.

Verder kwam Atlanta echter niet, want vanaf dat moment sloeg de aanvalsdrift van Buffalo op hol. Via goals van Nathan Gerbe en Tyler Ennis namen de Sabres nog in de tweede periode een 5-2 voorsprong en daarmee was de wedstrijd in feite beslist.

In de laatste periode scoorden de Sabres nog drie keer, maar verder stonden deze twintig minuten vooral in het teken van de penalty’s over en weer. Buffalo maakte duidelijk het beste gebruik van hun man-meersituaties, want twee van hun laatste drie doelpunten waren power play-goals.