Ryan Hunter-Reay wint Iowa Corn 250

Door

Afgelopen weekend streek het Indycar-circus neer in Newton voor de Iowa Corn Indy 250 op de Iowa Speedway. Na drie races van 30 ronden elk om de startopstelling te bepalen was de eerste startplaats een prooi voor Indy 500-winnaar Dario Franchitti. De Schot, die deze wedstrijd reeds twee keer eerder op zijn naam schreef, moest echter al in de opwarmronde zijn Dallara Honda met motorproblemen aan de kant zetten. Dit was al de tweede week op rij dat Franchitti een race niet uit kon rijden, na zes seizoenen op rij alle races te zijn gefinished.

Uitvaller

Als vervolgens de leider in de strijd om het kampioenschap, Will Power, met E.J. Viso in de 68e ronde betrokken raakt bij een crash en uitvalt kunnen de achtervolgers op de ranglijst een goede slag slaan. Dat zal ook gebeuren. Hoewel de nummer drie in het kampioenschap Scott Dixon 76 ronden aan de leiding gaat en de nummer vier Helio Castroneves zelfs 133 ronden leidt is het de nummer twee in de kampioensstrijd die er uiteindelijk met de zege vandoor gaat.

Hunter-Reay

Ryan Hunter-Reay neemt dertien ronden voor het einde de leiding over van Scott Dixon en weet vervolgens zijn teamgenoot Marco Andretti voor te blijven. Zodoende wint Hunter-Reay zijn tweede wedstrijd van het seizoen en komt daarmee op slechts drie punten achterstand van Will Power in het puntenklassement.

Kampioensstrijd

Na Hunter-Reay en Marco Andretti completeren Tony Kanaan (3e), Scott Dixon (4e), Simon Pagenaud (5e) en Helio Castroneves (6e) de top zes. In de strijd om het kampioenschap gaat Will Power met 286 punten aan de leiding hoewel hij nog slechts 3 punten voorsprong op Ryan Hunter-Rey heeft. Dixon (271) en Castroneves (261) volgen op de voet. Titelverdediger Dario Franchitti bewees zich met zijn uitvalbeurt geen goede dienst en moet het voorlopig doen met een achtste plaats en 216 punten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen