Russisch toptalent meldt zich in DC

Door

2012 World Junior Hockey Championships - Bronze Medal - Sweden v Russia

Niet iedere in eigen land geliefde Rus blijkt vandaag de dag terughoudend om zich te melden in de Amerikaanse hoofdstad. Na de uitschakeling van zijn team Traktor Chelyabinsk in de KHL heeft ijshockeytalent Evgeny Kuznetsov de eerste vlucht richting Washington genomen, waar hij zich na het weekend zal aansluiten bij de NHL’s Capitals.

Kuznetsov werd in 2010 in de eerste ronde als 26ste speler gedraft door de ploeg van zijn landgenoot Alexander Ovechkin. Hij werd gekozen op basis van zijn offensieve talenten gecombineerd met zijn grote postuur, die waren opgevallen tijdens zijn speeltijd voor de reserve- en jeugdploeg van Traktor en het Russische U18-team.

In 2011 schitterde hij als enige 18-jarige in een ploeg van 19-jarigen op het World Junior Championship in Buffalo, maar omdat hij geen heil zag in speeltijd in de AHL, bleef hij in de KHL uitkomen. Nu lijkt hij echter klaar voor de NHL en heeft hij een entry-level contract getekend voor de duur van twee seizoenen.

De 1,91m lange Rus, die in Chelyabinsk voor zijn geboortestad speelde, kan in vrijwel alle aanvallende posities uit de voeten, al gaat zijn voorkeur uit naar de rechtervleugel. Hij kan eventueel maandag tegen de Pittsburg Penguins al zijn NHL-debuut maken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen