Royals op voorsprong in World Series

Door

World Series - Kansas City Royals v San Francisco Giants - Game Three

De Kansas City Royals hebben vannacht een 2-1 voorsprong genomen in de World Series. In San Francisco werden de Giants met 3-2 verslagen. Daarnaast kwam er een einde aan de hitting streak van Pablo Sandoval.

De Royals kwamen al in de eerste inning op voorsprong. Alcides Escobar begon de wedstrijd met een double en zou worden binnen geslagen door rechtsvelder Lorenzo Cain. Beide teams kregen het vervolgens niet voor elkaar om te scoren tot de zesde inning. Opnieuw was Escobar degene die het punt scoorde dankzij een RBI double van Alex Gordon. De outfielder zou zelf ook scoren na een single van Eric Hosmer.

De Giants zouden echter in de tweede helft van de zesde inning twee keer scoren. Korte stop Brandon Crawford scoorde dankzij een double van Michael Morse. Morse werd zelf binnen geslagen door Buster Posey.

Bullpen
Dankzij wederom een goed optreden van de bullpen van de Royals bleef de stand 3-2. Opnieuw kregen Kelvin Herrera, Wade Davis en Greg Holland geen hits en runs tegen.

Ook Brandon Finnegan, die 2/3 inning gooide, kreeg geen hits of runs tegen. Daarnaast werd hij de eerste speler, die in hetzelfde jaar zowel in een College World Series game als de World Series in actie kwam.

Sandoval
Niet alleen verloren de Giants de wedstrijd, ook kwam er een einde aan de hitting streak van Sandoval. De derde honkman ging 0-uit-4.

Game 4
De vierde wedstrijd begint vannacht om 2:00 (Nederlandse tijd). Royals-pitcher Jason Vargas neemt het dan op tegen Ryan Vogelsong van de Giants.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen