Royals naar ALDS na sensationele zege

Door

Wild Card Game - Oakland Athletics v Kansas City Royals

De Kansas City Royals wonnen vannacht een sensationele wedstrijd. In Missouri werden de Oakland Athletics met 9-8 verslagen. Een walk-off single van Salvador Perez in de twaalfde inning zorgde voor de beslissing.

http://youtu.be/EBhVCImHlAc?list=UUoLrcjPV5PbUrUyXq5mjc_A

Even leek het erop dat de Royals kansloos waren. De A’s stonden namelijk met 7-3 voor aan het begin van de achtste inning. Aangewezen slagman Brandon Moss was met twee homeruns en vijf binnengeslagen punten erg belangrijk.

Kansas City scoorde in de achtste inning drie punten en maakte daardoor de wedstrijd weer spannend. Royals-closer Greg Holland maakte in de negende inning geen fouten en de Royals zouden in negende inning de stand gelijk trekken.

Vervolgens zouden zij meerdere kansen krijgen om de wedstrijd te beslissen, maar lieten dit telkens na. In de twaalfde inning kwamen de A’s weer op voorsprong, maar dankzij twee punten, waaronder de walk-off single van catcher Salvador Perez, trokken de Royals toch aan het langste eind.

Salvador Perez
Perez speelde helemaal niet zo’n goede wedstrijd. De catcher had nul honkslagen in vijf slagbeurten, voordat hij in de twaalfde inning het winnende punt binnen sloeg.

Startende werpers
Jon Lester gooide een redelijke wedstrijd voor Oakland. De oud-speler van de Boston Red Sox gooide 7 1/3 inning en noteerde vijf strikeouts. Wel kreeg hij vijf earned runs tegen. Closer Sean Doolittle stond twee innings op de heuvel en gaf de voorsprong uit handen. Hij kreeg dan ook een blown save achter zijn naam.

James Shields stond vijf innings op de heuvel en kreeg vier earned runs tegen. Daarnaast gooide hij zes keer drie slag. Ook rookie Yordano Ventura kwam in actie. Hij gooide maar 1/3 inning en kreeg twee earned runs tegen.

Volgende tegenstander
Door de overwinning spelen de Royals nu op donderdag in Los Angeles tegen de Angels. De startende werper van de Angels is Jered Weaver. De wedstrijd begint om 3:00 (Nederlandse tijd).

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen