Royals houden Butler nog vier jaar in Kansas City

Door

Billy Butler heeft zijn contract met vier jaar verlengd bij de Kansas City Royals. Dat maakte de club zondag bekend. Met het contract is een bedrag van 30 miljoen dollar gemoeid.

Eerste honkman Butler werd de laatste twee jaar verkozen tot speler van het jaar bij de Royals en was tevens de enige overgebleven speler van de club uit Kansas City die nog recht had op arbitration.

Dayton Moore, de general manager van de Royals, was verheugd met de contractverlenging. ,,Er zijn niet zoveel goede rechtshandige slagmensen en als je er dan een hebt, wil je die zeker niet laten gaan. Daarnaast is hij pas 24 en dat betekent dat we nog heel veel mooie jaren met hem kunnen beleven.”

Butler heeft een extreem goed seizoen achter de rug. Hij was goed voor een slaggemiddelde van .318 en 15 homeruns. In de vier jaar dat hij nu actief is in de MLB is zijn gemiddelde .299 en heeft hij hij 55 homeruns en 278 RBI’s geslagen.

,,Ik ben blij dat er geen arbitration aan te pas heetf hoeven komen,” verkondigde Butler zondag. ,,Ik ben blij om een Royal te blijven. Er komen een aantal talenten eraan en ik ben er dan ook van overtuigd dat we hier mooie dingen gaan beleven.”

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen