Rose: “kan nog tien keer geblesseerd raken. Ik stop niet”

Door

BavQElpCEAAX3V2Als hij voldoende is hersteld, zal Derrick Rose dit seizoen gewoon meedoen aan de NBA play-offs. Dat zei de point guard van de Chicago Bulls donderdag weten tijdens een persconferentie. De spelverdeler raakte vorige week geblesseerd aan zijn meniscus en werd maandag geopereerd. “Ik kan nog tien keer geblesseerd raken. Ik stop niet”, liet de 24-jarige Rose strijdvaardig weten. 

Rose heeft de laatste jaren veel te voortduren gehad als het om blessures gaat.  De spelverdeler was ook vorig jaar het hele seizoen uit de roulatie, toen vanwege een afgescheurde kruisband. Maar Rose vindt nog niet dat hij is afgeschreven. Op de mensen die zeggen dat de Bulls niet meer om hem heen moeten bouwen zei hij: “Je kan een idioot zijn als je wil. Nee serieus. Ik weet dat het goed komt met me.”

Ook op de vraag of Rose zijn aanvallende speelstijl gaat veranderen vanwege zijn blessures was hij duidelijk. “Dat is de manier waarop ik speel. Ik speel een uniek soort basketball.  Dat kan ik niet veranderen”, aldus de MVP van 2009. “Die eerste ACL-blessure had misschien een beetje te maken met dat ik mijn lichaam niet behandelde zoals het moest. Maar deze blessure? Kom op, man. Ik speelde een goede wedstrijd, kwam net in mijn ritme. Als er iets was waar ik mee bezig was, was het mijn conditie”, zei Rose.

Rose: “Dat deze blessure je dan overkomt. Ik keerde me juist om, om terug te rennen naar de andere kant van het veld. Eigenlijk is er niets over te zeggen, niets waar ik iets aan kon doen. Het enige dat ik nu kan doen, is sterk zijn en terugkomen.” Wanneer dat terugkomen is, is dus nog niet duidelijk. Het kan ook zomaar zijn dat Rose nog een heel seizoen aan zich voorbij moet laten gaan.

Bekijk hier de hele persconferentie:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=K0crR-Jf0f8]

Foto: @JohnGarciaABC7

Ook leuk om te lezen