Pistons zetten Kuester op straat

Door

De Detroit Pistons hebben zondagavond John Kuester ontslagen. Het nieuws kwam niet als verrassing, aangezien er vorige week al geruchten gingen over een mogelijk ontslag.

Tom Gores nam vorige week de club over en de nieuwe eigenaar had geen vertrouwen in een verdere samenwerking met Kuester. De 56-jarige coach was de afgelopen twee seizoen verantwoordelijk voor het team uit Detroit. Het waren zeker geen tropenjaren.

In zijn eerste seizoen hadden de Pistons een 27-55 record en daarmee zette Kuester gelijk een negatief record neer. Sinds 1994 had de ploeg niet zo’n slecht seizoen gedraaid.

Maar ook het afgelopen seizoen was er niet een om over naar huis te schrijven. Met een 30-52 record eindigde Detroit als elfde in de Eastern Conference.

Vooral de ‘grote jongens’ van de Pistons hadden moeite hiermee en daardoor ontstonden er diverse conflicten tussen spelers en coach. Richard Hamilton, Rodney Stuckey, Tayshaun Prince en Tracy McGrady hadden allen een persoonlijk conflict met de coach. Dit seizoen zouden diverse spelers, voornamelijk de veteranen, hun onvrede hebben geuit. Uit protest zouden zij trainingen hebben laten schieten.

Nu er met Gores een nieuwe eigenaar is ingestapt kan er begonnen worden met het opbouwen van een nieuw team. De laatste keer dat de titel in Detroit achterbleef, dateert alweer uit 2004. Met het mogelijk vertrek van Hamilton en Prince en een Wallace die van plan is om van zijn pensioen te gaan genieten, zal er weer wat financiels mogelijk zijn.

Wie dit nieuwe team mag gaan opbouwen is nog onbekend, al is volgens geruchten ex-Pistons speler Mike Woodson een goede kandidaat.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen