Derrick Rose durft niet na te denken over terugkeer

Door

New York Knicks v Chicago Bulls

Derrick Rose keert dit seizoen, hoogstwaarschijnlijk, niet meer terug van zijn knieblessure. De sterspeler van de Chicago Bulls trad voor het eerst in twee maanden weer op de voorgrond bij een liefdadigheidsevenement en gaf tegenover de verzamelde pers aan er niet eens aan te denken:

“Ik durf er niet eens aan te denken. Op dit moment maak ik me slechts zorgen over de volgende stap in het revalidatieproces en dat is rennen”

Rose, in 2011 winnaar van de MVP Award, raakte op 22 november geblesseerd aan zijn meniscus in de rechterknie. Sinds de daaropvolgende operatie is hij bezig met revalideren. Eerder zei hij te hopen de play-offs te kunnen halen, maar dat lijkt nu steeds minder waarschijnlijk te worden.

Pechvogel
In het seizoen 2012-2013 kwam Rose ook al het hele speelkalender niet in actie door een blessure aan zijn knie, toen was het een gescheurde kruisband die hem aan de kant hield. Het niet spelen in de play-offs van vorig jaar kwam Rose op veel kritiek te staan, volgens sommigen durfde de point-guard het nog niet aan, terwijl hij wel fit was verklaard. 

Sowieso is DRose een pechvogel. Door diverse blessures speelde hij sinds het einde van seizoen ’10/’11 pas 49 wedstrijden, dat is net een halve competitie.

In de tien wedstrijden die hij dit seizoen speelde was Rose goed voor 15,9 punten en 4,3 assists per wedstrijd met een schotpercentage van slechts 35%.

Shotchart_1392383825168

Foto: Getty Images

4 Reacties
 1. RJ Kraft 10 jaar ago

  Tragisch voor Chi-town en de sport..

  • Bahadir 10 jaar ago

   Samen met KD misschien wel de sympathiekte topper in de NBA.

   Ik hoop op een gezonde terugkeer van Rose volgend seizoen, maar het is nog maar de vraag hoe hij terug gaat keren na twee van zulke ernstige blessures.

   Zal hij nog in staat zijn om als vanouds zo geweldig te ‘driven’ naar de basket zoals slechts enkelen dat kunnen of wordt het een D-Wade 2.0?

   • Alerk 10 jaar ago

    Hij is nog jong ik denk zelfs dat hij weer MVP kan worden.

   • Stefan 10 jaar ago

    Gaan de Bulls wachten op zijn terugkeer? Ik hoop het!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen