Roethlisberger initiator comeback Steelers

Ben Roethlisberger was de grote man zaterdagavond in Pittsburgh. De Steelers-quaterback leidde met een 58 yard pass de winnende touchdown in van zijn ploeg en zorgde daarmee dat de Steelers de Baltimore Ravens met 31-24 en kwalificeerden zich daarmee voor de AFC Champions game. De tegenstander wordt zondag bekend na het duel tussen de New York Jets en de New England Patriots.

Vlak voor zijn beslissende pass had Roethlisberger al aangeven er vol voor te gaan. ,,Laten we hem maar gooien, gewoon de diepte in. Mochten ze hem onderschepen, dan zijn ze toch nog ver verwijderd van onze endzone. Ik ga er gewoon voor,” vertelde de quaterback aan Steelers-offensive coordinator Bruce Arians.

Zijn pass werd gevangen door rookie Antonio Brown en de rest is geschiedenis. Door deze kwalificeerden de Steelers zich voor de AFC Champions game en zijn ze slechts één overwinning verwijderd van een derde Super Bowl optreden in zes seizoenen.

Roethlisberger gooide zaterdagavond 226 yards en was goed voor twee touchdowns passes. ,,Hij mag dan misschien geen Tom Brady zijn of een van die andere geliefde quaterbacks, maar hij presteert wel als een van de beste,”vertelde Steelers Hines Ward na de wedstrijd. ,,Hij is een geboren winnaar en dan vooral tegen de Ravens.”

De bezoekers uit Baltimore stonden bij rust twee touchdowns voor, maar zagen de voorsprong in de twee helft als sneeuw voor de zon verdwijnen. ,,We wisten dat het een ‘close game’ zou worden,” gaf Ravens-wide receiver T.J. Houshmandzadeh toe na de wedstrijd. ,,Het had alleen niet zo hoeven eindigen. We hadden lange tijd alle controle over de wedstrijd. Dan is het verschrikkelijk dat je het nog zo weggeeft.”

De Steelers hebben na zaterdag nu een 9-0 record in de play-offs tegen ploegen uit hun eigen division.