Rodgers, Packers veel te sterk voor Bears

Green Bay Packers v Chicago Bears

Aaron Rodgers was vorige week na de tweede nederlaag van het seizoen niet tevreden over zijn eigen spel en de aanval van de Packers. De Green Bay Packers leren duidelijk snel, want deze week waren de problemen snel verholpen. Op bezoek bij de Chicago Bears werd er met 38-17 gewonnen.

In de eerste helft leek het er op dat het weer een moeilijke middag zou worden voor Green Bay op bezoek bij de division rivals. Mede door deze schitterende touchdown namen de Bears een voorsprong.

De Packers sloegen onder leiding van Rodgers terug en een cruciaal moment in de wedstrijd was de laatste play van de eerste helft. Met nog negen seconden op de klok kwam Chicago millimeters te kort voor een touchdown en stond de ploeg met lege handen. Green Bay bouwde na de rust de score snel uit, mede door twee intercepties op passes van Jay Cutler.

Hoogtepunt van de wedstrijd was deze geen touchdown, want deze fantastische pass van Rodgers werd afgevlagd voor offensive holding. Maar de controle en zuiverheid van de quarterback bewees dat we komende weken nog veel moois mogen verwachten van Rodgers.

First down
De Tampa Bay Buccaneers werden vorige week nog vernederd door de Atlanta Falcons, maar sloegen zondag zelf hard terug. Met nog 7 seconden op de klok gooide Mike Glennon deze touchdown naar Vincent Jackson, goed voor een verrassende 27-24 overwinning op de Pittsburgh Steelers.

Het was voor Tampa Bay de eerste zege van het seizoen, terwijl de Steelers de kans lieten liggen om naar 3-1 te gaan en een dure overwinning lieten liggen in de strijd in hun sterke divisie.

Lange tijd leek er ook niets aan de hand voor de Steelers. De Bucs namen wel een 10-0 voorsprong, maar twee touchdowns van Antonio Brown zorgden er voor dat de favoriete Steelers de leiding namen. Het feestje kwam echter te vroeg. Ben Roethlisberger slaagde er in de slotminuut niet in om een first down te halen en niet veel later de bal in de handen van Jackson en mocht Tampa Bay voor het eerst een overwinning vieren.

3rd and long
* Ryan Tannehill heeft zichzelf weer wat lucht gegeven. Na twee nederlagen op rij kwam zijn startende positie in gevaar. Na een 38-14 zege komt er waarschijnlijk weer even rust in Miami. De cijfers van de Dolphins waren indrukwekkend, al moet toegegeven worden dat dit wel tegen de Raiders was. De ploeg verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook rookie quarterback Derek Carr door een blessure. De jaarlijkse wedstrijd in het Londense Wembley-stadion was geen moment spannend, maar wat wil je ook als je dit soort fouten maakt.

* De Detroit Lions zijn de leider in de NFC North. Het team hoefde onder leiding van Matthew Stafford niet eens goed te spelen om met 24-17 te winnen van de New York Jets. Quarterback Gino Smith was zeker in de eerste helft verschrikkelijk slecht, waardoor de Jets halverwege al op een kansloze achterstand stonden. De roep om backup Michael Vick was dan ook groot in de Meadowlands na deze interceptie.

Extra point
* De Houston Texans hebben zich gerevancheerd voor de nederlaag bij de Giants. De Buffalo Bills werden met 23-17 verslagen. Niet voor het eerst was JJ Watt de grote man bij de Texans. Vorige week had hij nog een aanvallende touchdown, vandaag volgde zijn eerste pick-six.

* De Colts wonnen voor de tweede week op rij. En ook dit keer was het een dikke zege, 41-17 tegen de Tennessee Titans. Na de eerste touchdown verrasten de Colts de Titans met deze onside kick.

Het was zijn tweede succesvolle kick in negen pogingen. Vandaar dat McAfee een van de eerste kickers werd die in het eerste kwart al een staande ovatie van zijn fans kreeg.

* De Ravens hadden een gemakkelijke middag (38-10) tegen de Carolina Panthers. Dit kwam vooral door de fantastische wedstrijd van Steve Smith Sr. Na 13 jaar voor Carolina gespeeld te hebben kwam hij voor het eerst uit tegen zijn oude ploeg. En hoe.

Gevolgd door nog een touchdown.

Om vervolgens niet alleen de Panthers D, maar ook de scheidsrechter voor schut te zetten.