Rivalry LBJ vs Pierce & Celtics

Door

De eerste wedstrijd in de Eastern Conference Finals tussen Miami Heat en Boston Celtics is gespeeld. Miami won relatief eenvoudig, wederom dankzij sterk spel van LeBron James en Dwyane Wade, maar vlak de Celtics niet uit. Verwacht woensdag een tweede wedstrijd met meer intensiteit en enkele aanpassingen van coach Doc Rivers die de Celtics in een positie zullen brengen om tot het eind van het duel bij te blijven, of beter, om te winnen.

James heeft een lange historie met de Celtics en de Big Three. In 2008 werd hij met zijn Cavaliers in game 7 uitgeschakeld, na een finaleplaats een jaar eerder. De Celtics zouden de titel winnen. In 2010 volgde wederom een uitschakeling door Boston. Ditmaal moesten de Cavs in zes wedstrijden hun meerdere erkennen in de Celtics. Na de nederlaag besloot James over te stappen naar de Miami Heat en eindelijk lukte het hem om Boston te verslaan. Vorig jaar werden de Celtics in vijf wedstrijden naar huis gestuurd door LBJ & co.

Nu zijn we dus getuige van hoofdstuk vier in het boek van de Rivalry of The King vs The Truth & Boston Celtics. De uitkomst weten we nog niet, maar hieronder een terugblik op de eerste drie hoofdstukken; Game 7, 2008. Game 6, 2010. Game 5, 2011.

Chapter 1 – Game 7, 2008

Chapter 2 – Game 6, 2010

Chapter 3 – Game 5, 2011

Ook leuk om te lezen