Riggin’ for Wiggins: Debuut

Door

rigginforwiggins

Een wekelijkse rubriek over het grootste basketball-talent sinds LeBron James. De verwachte 1e pick in de NBA Draft in juni. SportAmerika volgt de jonge Canadees vanaf zijn eerste stappen op de voet.

Wiggins Heat CheckWiggins Heat Check

Als je de beste freshman van Amerika bent en je wordt zo gehyped als Andrew Wiggins, dan volstaat bij je debuut niets minder dan een weergaloze wedstrijd. Iets met een triple-double ofzo, of op z’n minst flirten met die triple-double. Dat was echter niet het geval. Het was zelfs zo dat Wiggins’ twee grootste ‘rivalen’, Jabari Parker en Julius Randle, op openingsavond de spotlight van hem stalen.

Zijn tweede duel was meteen een confrontatie tegen het Duke van Parker. Een eerste voorproefje van wat we straks kunnen verwachten in de NBA (zie hier een column die ik daar vorig jaar over schreef). Wiggins en zijn Kansas Jayhawks wonnen, maar Jabari Parker was de betere speler van de twee.

Stats

Niet dat Wiggins het slecht deed bij zijn debuut. De Jayhawks wonnen eenvoudig, mede dankzij zijn 16 punten, 3 rebounds, 3 steals en 2 assists. Hij had slechts twintig seconden nodig om op college-niveau zijn eerste score te maken.

andrewwigginsfirstbasket

Ook tegen Duke noteerde Wiggins prima stats, met 22 punten (9-15 FG, 4-6 FT), vanwege vroege foutenlast in slechts 25 minuten. Daarnaast pakte hij nog acht rebounds. Het stak echter schril af tegen de 27 punten (9-18 FG, 4-7 3PT, 5-5 FT) van Parker, die ook nog negen rebounds een assist, een block en twee steals scoorde. Deze fast-break dunk tegen Parker was echter wel een hoogtepuntje voor Wiggins.

wigginsslam

Tweeggins

Kings of Riggin’ 

Utah Jazz. De slechtste offense en de op drie na slechtste defense. Elf van de 32 periodes kwamen de Jazz niet boven de twintig punten (waarvan eenmaal minder dan tien) en slechts tweemaal scoorde de ploeg meer dan dertig punten in een kwart. Nul wedstrijden gewonnen en acht verloren. Met kop en schouders boven de rest Riggen de Jazz zich het schompes voor Wiggins.

Ook leuk om te lezen