Rentree Derrick Rose mogelijk vrijdag

Door

Chicago Bulls vs Miami Heat - Game One

In Chicago geloven ze er al niet meer in, maar een terugkeer van Derrick Rose hangt nu echt in de lucht. Voor de eerste wedstrijd tegen de Heat vertelde de point guard dat hij mogelijk deze serie zijn rentree maakt. In Amerika begonnen de geruchten over een terugkeer in het tweede duel van vannacht, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. Vrijdag zou Rose, volgens de Amerikaanse website Hoopsworld, zijn comeback maken.

Rose raakte vorig jaar op 28 april zwaar geblesseerd en kwam dit seizoen nog niet in actie. Drie maanden geleden kreeg hij het groene licht van de dokters, maar van een terugkeer op het veld is er nog niet van gekomen. Die uitstel van Rose zorgde voor de nodige kritiek in Amerika. Spelers, coaches en journalisten vonden dat Rose niet genoeg lef heeft om terug te keren, terwijl zijn team grote personeelsproblemen heeft. Heinrich en Deng zijn geblesseerd, waardoor de bank erg dun bezet is met spelers in trainingspak.

 

Gisteren maakte Hoopsworld bekend dat Derrick Rose waarschijnlijk vrijdag voor het eerst het wedstrijdtenue aan gaat trekken. Een mooiere terugkeer voor Rose is er niet, game 3 in eigen huis tegen de Miami Heat. Of hij daadwerkelijk speelt is -nog- niet zeker, maar hij staat wel op het wedstrijdformulier. Ook coach Thibodeau ziet een mogelijke terugkeer van Rose aankomen. Waar hij eerder deze playoffs continu aangaf er zeker van te zijn dat Rose niet zou spelen hield zich maandag op de vlakte. “We gaan het zien”, liet hij weten voor het eerste duel tegen de Heat.

Tegenstander Miami Heat houdt niet echt rekening met een terugkeer van Rose. “Ik zou verrast zijn. Hij zou het wel zelf moeten beslissen. Als hij terugkeert zullen wij het hem heel moeilijk maken”, vertelde Heat-forward Chris Bosh. Vannacht hoeven de Heat zich in ieder geval geen zorgen te maken op Rose, maar wel op de andere spelers van de Bulls. De eerste wedstrijd werd tenslotte verloren door Miami. Met de mogelijke terugkeer van Rose in de lucht kan het nog een historische playoffserie worden.

Ook leuk om te lezen