Regulier College Football seizoen in stijl afgerond

Door
Regulier College Football seizoen in stijl afgerond
Ohio State wist net als Notre Dame 12-0 te bereiken, maar een bowl-ban staat het spelen voor prijzen in de weg. Wie gaat het tegen de Fighting Irish opnemen?

Vanwege de hoge dichtheid aan rivalry games en het aantal titelstrijd-bepalende wedstrijden was menig college football-fan gisteren aan de buis gekluisterd. En terecht. Alhoewel het reguliere seizoen eindigde zonder een al te grote hoeveelheid verrassingen, was er genoeg noemenswaardigs te zien. Zo meldden wij al dat Notre Dame haar toppositie wist aan te houden en dus richting de BCS Championship Game kan gaan werken, maar ook plaatsten een aantal andere teams zich definitief voor conference-slotakkoorden.

Nummer twee, Alabama, had het op haar beurt gemakkelijk tegen rivaal Auburn en plaatste zich met een 49-0 overwinning voor de SEC-finale. Daar zal de Crimson Tide het op gaan nemen tegen Georgia, dat won van Georgia Tech en zich voor de SEC-finale plaatste ten kosten van de Florida Gators. In de PAC-12 behield Stanford haar plaatsje in de eindstrijd, ten koste van Oregon, dat zelf ook wist te winnen. Cardinal zal het in deze eindstrijd op gaan nemen tegen UCLA, toevallig ook haar tegenstander dit weekend.

Tot slot floreerden een aantal ontmoetingen tussen rivalen, ook zonder relevantie voor de BCS-titelstrijd. In de ontmoeting tussen Oklahoma State en Oklahoma was er ruime overtime nodig om tot een beslissing te komen en ook #19 Michigan – Ohio State bleef tot de allerlaatste momenten razendspannend. De Buckeyes wisten 12-0 te bereiken, maar door een bowl-ban betekend het weinig dat ze samen met Notre Dame ongeslagen zijn.

Wie het tegen de Fighting Irish gaat opnemen moet nog bepaald worden, maar laat de Bowl Games en de conference finals beginnen!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen