Red Sox zetten Swen Huijer op straat

Door

Nadat Swen Huijer in de Sport Amerika: MLB Special nog werd genoemd als een van de Nederlandse spelers die we dit jaar in de gaten moesten bij de Minor Leagues, kwam er woensdagavond slecht nieuws binnen voor de Hoofddorper. De Boston Red Sox nemen per direct afscheid van hem.

,,Ik snap er nog vrij weinig van,” laat Huijer kort nadat hij het nieuws heeft gehoord weten aan Sport Amerika. ,,Want het gooien ging best lekker tot nu toe.”

Zijn exacte stats weet hij niet precies en ook MILB.com houdt deze tijdens Spring Training niet bij. ,,Maar dan kan het dus denk ik niet aan liggen. Waar dan wel aan? Geen idee.”

De 21-jarige Hoofddorper was bezig aan zijn vierde seizoen in dienst bij het team uit Boston, nadat hij in april 2008 een zevenjarig contract ondertekende. ,,Ik had wel wat moeite het weer en de omstandigheden,” blikt hij nu terug.

,,Het enige wat ik mij nu voor kan stellen is dat het management een andere toekomst ziet dan dat ik dat voor ogen heb. Dat kan ook met de concurrentie te maken hebben voor mijn positie.”

Het blijft dus gissen voor Huijer, die donderdag weer in Nederland zal landen. ,,Natuurlijk is het een zeer pijnlijk besluit, maar je weet dat het kan gebeuren. De wetten van de MLB zijn keihard,” besluit hij tegenover de redactie van Sport Amerika.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen