Red Sox winnen AL East, Reds verslaan Pirates na comeback

Door

Toronto Blue Jays v Boston Red Sox

Het was weer een wilde dag in de wereld van het honkbal, verschuivingen in de wild-card race, marathonwedstrijden en ongelooflijke comebacks. Maar we beginnen met de Boston Red Sox die gisteren hun worst to first missie voltooide door de AL East te clinchen. De Red Sox wonnen thuis met 6-3 van de Toronto Blue Jays, waar manager John Farrell vorig jaar nog manager was, om zo voor het eerst sinds 2007 de divisie te winnen. Een jaar nadat de Red Sox een rampzalig seizoen doormaakte onder leiding van Bobby Valentine – de Red Sox wonnen toen slechts 69 wedstrijden – en veel dure vedettes wegdeden (Carl Crawford, Josh Beckett en Adrian Gonzalez) staan de Red Sox nu weer bovenaan en mogen ze zich op gaan maken voor de play-offs die over een kleine twee weken beginnen

Leading Off

De NL Central is al het hele jaar een divisie waar drie sterke teams klappen uitdelen, gisteren waren het de Cincinnati Reds die in extremis van de Pittsburgh Pirates wisten te winnen waardoor beide teams nu twee wedstrijden achter staan op de St. Louis Cardinals. De Pirates hadden het echter volledig aan zichzelf te danken, met twee uit in de negende inning stonden ze nog 5-2 voor, maar een error van korte stop Jordy Mercer maakte er 5-3 van waarop Reds catcher Devin Mesoraco later met een two-run single de wedstrijd naar extra innings stuurde. In extra innings was Joey Votto de beslissende factor, hij sloeg de bal over de hekken in PNC Park en Aroldis Chapman gooide een puntloze inning waardoor de Reds met 6-5 wonnen en weer mogen hopen op de titel in de NL Central.

De Reds boekten gisteren een sensationele overwinning op concurrent Pittsburgh

Three Strikes

  • De Texas Rangers maken het zichzelf heel erg lastig, nadat ze de afgelopen weken de AL West uit handen gaven aan de Oakland Athletics moeten ze nu vechten voor een wild-cardplek. Gisteren ging het wederom mis, in Kansas City stond het lange tijd 1-1 tegen de Royals tot dat de honken gevuld waren in de achtste inning en Rangers pitcher Neftali Feliz de strike zone volledig kwijt was en zo een bases loaded walk op gaf. Het bleef bij 1-2 voor de Royals waardoor de Rangers op het moment hun wild-cardplek kwijt zijn.
  • Het zijn namelijk de Cleveland Indians die de tweede wild-card momenteel in hun bezit hebben, ook de tweede wedstrijd tegen de Houston Astros werd gewonnen (2-1) in een wedstrijd die slechts zeven innings duurde wegens regenval. De Tampa Bay Rays staan ondertussen bovenaan, een halve wedstrijd boven Cleveland. Zij wonnen na een ware marathonmatch die zeven uur duurde met 4-5 van de Baltimore Orioles. De Orioles staan hierdoor 2.5 wedstrijd achter op de Indians.
  • Max Scherzer pakte gisteren zijn 20ste overwinning, de Tigers wonnen met 12-5 van de Chicago White Sox waardoor Scherzer, mits hij volgende week niet de verliezende werper is, de vijfde pitcher wordt die 20+ overwinningen heeft en slechts drie verliezen in één seizoen. De laatste die het deed was Cliff Lee in 2008.
Een bezorgde blik op het gezicht van A.J. Pierzynski, wiens Rangers gisteren hun wild-card plek kwijt raakte
Een bezorgde blik op het gezicht van A.J. Pierzynski, wiens Rangers gisteren hun wild-card plek kwijt raakte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seventh-Inning Stretch

Een mooi staaltje defense van Diamondbacks uitvelder A.J. Pollock:

Pitcher zijn is een gevaarlijk beroep, naast ballen kan er ook weleens een slaghout richting de heuvel vliegen:

De Astros zijn niet zo heel erg goed dit jaar, hier nog een voorbeeld hiervan:

Going Dutch

  • Andrelton Simmons ging 1-uit-5 met twee RBI’s in de 9-5 overwinning van zijn Braves op de Cubs.
  • Didi Gregorius ging 0-uit-2 maar had wel twee walks, zijn Diamondbacks verloren 4-9 in Colorado van de Rockies.

Scoresheet

Seattle Mariners (67-87) @ Los Angeles Angels (75-78) 2-3 na elf innings

New York Mets (69-84) @ Philadelphia Phillies (71-82) 6-4

Atlanta Braves (91-62) @ Chicago Cubs (64-90) 9-5

Houston Astros (51-103) @ Cleveland Indians (84-70) 1-2

San Francisco Giants (71-83) @ New York Yankees (81-73) 1-5

Miami Marlins (56-98) @ Washington Nationals (83-71) 0-8

Cincinnati Reds (88-66) @ Pittsburgh Pirates (88-66) 6-5 na tien innings

Chicago White Sox (60-93) @ Detroit Tigers (90-64) 5-12

Toronto Blue Jays (70-83) @ Boston Red Sox (94-61) 3-6

Baltimore Orioles (81-72) @ Tampa Bay Rays (84-69) 4-5 na achttien innings

Texas Rangers (83-70) @ Kansas City Royals (81-72) 1-2

St. Louis Cardinals (90-64) @ Milwaukee Brewers (68-85) 7-6

Arizona Diamondbacks (77-76) @ Colorado Rockies (71-84) 4-9

Minnesota Twinst (65-88) @ Oakland Athletics (91-63) 0-11

Los Angeles Dodgers (88-66) @ San Diego Padres (72-81) 0-2

1 Reactie
  1. Erwt 8 jaar ago

    Rasmus’ niet geheel vrijwillige kopbal nog gespot?? Was ook een maf momentje, aan einde van de 1e helft blue jays @ red sox. Jongen liep vol goede moed het veld op en kreeg onverwachts een bal op zijn hoofd. Einde wedstrijd voor Rasmus. Mag nog bij de ‘7th.inning stretch ‘, deze. Niet?! 😉

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen