Red Sox tonen interesse in Bobby Valentine

Door

De Boston Red Sox zijn altijd nog op zoek naar een perfecte vervanger voor manager Terry Francona. Daar kan vandaag, maandag 21 november, verandering in komen. General Manager Ben Cherington heeft namelijk een gesprek met Bobby Valentine, de oud-manager van de Texas Rangers en de New York Mets. Na de meeting volgt er een bezoek van Cherington aan de eigenaren en als zijn analyse positief is, dan wordt Bobby V de nieuwe manager van de Boston Red Sox.

Toch loopt de zoektocht alles behalve op rolletjes. Vijf kandidaten zijn in een eerder stadium afgewezen, vier daarvan hadden niet de nodige Major League ervaring. Dale Sveum leek lange tijd de ideale kandidaat, maar de Red Sox gingen uiteindelijk toch niet met hem in zee. Een paar dagen later zette Sveum zijn krabbel onder het contract als de nieuwe manager van de Chicago Cubs. Theo Epstein zag het wel in Sveum zitten.

Het gaat dus om ervaring. Dan zitten de Red Sox bij Valentine aan het goede adres, alleen is het een tijd geleden dat hij actief was in de Major League. Valentine had van 1985 tot 1992 de Texas Rangers onder zijn hoede en van 1996 tot 2002 de New York Mets waar de ploeg in 2000 het tot de World Series schopten. Valentine was nog wel actief buiten The States als manager van de Chiba Lotte Marines uit Japan.

Valentine verdween niet van de radar, clubs toonden hun interesse, alleen werden de plannen nooit concreet. Valentine werkte de afgelopen tijd voor ESPN als analist. De grote vraag is natuurlijk: Is hij de man die het clubhuis weer in gareel kan krijgen na alle incidenten afgelopen seizoen onder Francona? Valentine heeft het voordeel dat hij manager is geweest van de Mets waar hij ook te maken kreeg met de grote media aandacht en de druk om te presteren.

Foto: insidesocal.com

Ook leuk om te lezen