Ray McDonald gearresteerd voor huiselijk geweld

Door

San Francisco 49ers v Arizona Cardinals
Ray McDonald, de nieuwe aanwinst van de Chicago Bears, is maandagmorgen lokale tijd gearresteerd voor huiselijk geweld. Ook wordt McDonald verdacht van kindermishandeling. Het is niet voor het eerst dat McDonald in opspraak is gekomen, en het is nog niet zeker of de Bears hun nieuwe defensive lineman onder contract houden.

McDonald werd maandagmorgen om 7 uur lokale tijd opgepakt in Santa Clara op verdenking van huiselijk geweld. Ook bleek er mogelijk sprake van het in gevaar brengen van een kind. Het is niet bekend of McDonald nog steeds vastzit, of dat hij de gevangenis na betaling van een borgsom heeft verlaten.

Incidenten
Het is niet het eerste incident rond de verdediger. McDonald werd in december door de San Francisco 49ers ontslagen vanwege ‘een patroon van slecht gedrag’. De verdediger werd op dat moment verdacht van aanranding, een zaak die nog steeds loopt. Voor San Francisco was dit incident de druppel die de emmer deed overlopen. In 2010 was McDonald al opgepakt voor rijden onder invloed en in augustus vorig jaar een ander geval van huiselijk geweld. Deze laatste aanklacht werd uiteindelijk geseponeerd, waardoor McDonald ook niet door de NFL geschorst werd voor het incident.

De Bears twijfelden lang of ze McDonald en zijn problemen wel aan hun team toe zouden voegen. Pas na een persoonlijk gesprek gaf eigenaar George McCaskey toestemming om de verdediger een contract te geven. De 30-jarige speler kreeg van de Bears een contract voor een jaar voor 1-1,5 miljoen dollar. Er is echter geen dollar gegarandeerd, waardoor de Bears McDonald zonder problemen nog kunnen ontslaan.

Foto: Getty Images

4 Reacties
 1. Dennis 8 jaar ago

  Die zien we nooit meer terug.

  • Darch 8 jaar ago

   Intussen ontslagen. Dikke doei.

 2. Jeroen 8 jaar ago

  Zo sta je nog in de superbowl en zo sta je op straat.

  • Michael Feith 8 jaar ago

   Wat is er toch met de verdediging van de 49ers gebeurd in twee jaar tijd.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen