Ravens in thriller langs Steelers

Door

Pittsburgh Steelers v Baltimore RavensZeg niet dat we geen bloedbad hadden voorspeld. De Pittsburgh Steelers en Baltimore Ravens maakten er weer eens een ouderwets AFC North spektakelstuk van tijdens de derde en laatste wedstrijd van Thanksgiving. Vooraf was al duidelijk dat winst cruciaal zou zijn in de strijd om de zesde seed in de conference die recht geeft op een Wild Card voor de play-offs. Voorlopig staan daar nu de Ravens die uiteraard wel weer afhankelijk zijn van de uitslagen die verderop tijdens deze speelronde worden neergezet. Zelfs het divisiekampioenschap is nog niet uit zicht bij een eventuele misstap van de Cincinnati Bengals. De Steelers zullen even een stap terug moeten nemen, maar kunnen volgende week weer goede zaken doen.

Flacco to Smith
Alsof ze het er om doen was ook deze ontmoeting weer bloedstollend spannend tot het laatste moment. Na twee kwarten was daar nog niet veel van te merken, gezien de 0-10 voorsprong voor de thuisploeg. De eerste touchdown van de wedstrijd was dus voor Baltimore en werd voorafgegaan door een geweldige diepe pass van quarterback Joe Flacco op wide receiver Torrey Smith die de bal tot de 1-yard lijn wist te brengen. Na een straf werden de zes punten uiteindelijk binnengehaald dankzij een nieuwe pass van Flacco op Smith. Een 43-yard field goal van de uitmuntende kicker Justin Tucker in het tweede kwart bepaalde de ruststand op 0-10. Dat de wedstrijd nog niet gespeeld was voelde iedereen toen al wel aan.

Battle
Pittsburgh Steelers v Baltimore RavensNa rust ontstond het gevecht zoals we die gewend zijn van deze twee teams. Tucker (foto) wist in totaal nog eens vier field goals binnen de palen te schieten, waarvan de laatste en belangrijkste van 48 yards. De Steelers en met name quarterback Ben Roethlisberger wisten zich echter knap terug in de wedstrijd te knokken met een receiving touchdown van Emmanuel Sanders en een score over de grond van Le’Veon Bell. Met nog iets minder dan vier minuten op de klok wist Roethlisberger zijn aanval opnieuw naar de red zone van de Ravens te dirigeren met uiteindelijk een 1-yard touchdown pass op Jerricho Cotchery op 4th&down voor de belangrijke zes punten. De plays vooraf aan dit moment zijn enkel te beschrijven als chaotisch. Zo was er een ‘helmet-to-helmet’ tussen Ravens cornerback Jimmy Smith en Steelers running back Bell waarbij de bal wel over de lijn was voor een touchdown, maar de helm een paar milliseconden daarvoor van het hoofd van Bell schoot. Vanaf dat moment is een play ‘dood’ en hierdoor werd de bal opnieuw op de 1/2-line geplaatst. Een bizar moment en consternatie alom.

Onside kick
De 2-point-conversion van de Steelers, een pass van Roethlisberger op Sanders werd door verdediger Chykie Brown genoeg gestoord en zo ontstond een situatie met een 20-22 tussenstand. Enkel een onside kick kon de Steelers nog redden, echter werd deze niet goed uitgevoerd. De Ravens konden hun overwinningsformatie gaan vormen en het belangrijke winstpunt bijschrijven.

Niet gezien door de zebra’s, maar wel door de camera’s was het onderstaande (op z’n zachtst gezegd) opvallende moment:

Jones_Tomlin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kick returner Jacoby Jones (kent u hem nog van de Super Bowl?) leek de bal terug te rennen naar de end zone, ware het niet dat hij heel even van zijn stuk werd gebracht door de hoofdcoach van de Steelers. Mike Tomlin stond heel bewust klaar om met een beweging en een halve voet in het veld Jones naar binnen te laten trekken. Hierdoor kon de snelle Jones nog worden neergehaald en mondde de drive uiteindelijk uit in een field goal, waar een touchdown mogelijk was geweest. De gluiperige actie van Tomlin bleef ook nog eens onbestraft, tot zijn eigen genoegen.

Tomlin

 

 

 

 

 

 

Raiders @ Cowboys 
Oakland Raiders v Dallas CowboysEerder op de avond speelden de Oakland Raiders bij de Dallas Cowboys. De uitploeg deed het voor rust verrassend goed met een prima spelende quarterback McGloin. Na rust was het echter Rony Romo die de lakens uitdeelde en waren de Cowboys duidelijk een maatje te groot voor Oakland. Dallas staat nu los van de Philadelphia Eagles op de eerste plek in hun divisie.

Eindscore: 24-31

Foto’s: Getty Images
GIF’jes: @CJZero

1 Reactie
  1. Peter Robbertsen 9 jaar ago

    Die Tomlin moeten ze keihard een paar wedstrijden schorsen. Wat een misselijke actie was dat. Zeker te veel gekeken naar Sal Alosi (of weet ik hoe die assistant-coach van de Jets heette).

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen