Rangers in doelpuntenfestijn langs Sabres

Door

New York Rangers v Buffalo Sabres

De New York Rangers hebben opnieuw goede zaken gedaan in de strijd om een plaats in de NHL Play-offs. In Buffalo werd met maar liefst 8-4 gewonnen van de Sabres.

De basis daarvan werd in het einde van de eerste periode en in de start van de tweede periode gelegd. In een tijdsspanne van 2:58 troffen de Rangers vijfmaal doel. Rick Nash zorgde even later voor 6-0, waarna ook de Sabres nog van zich lieten horen met twee snelle treffers van Hodgson en Gerbe in een tijdsspanne van 6 seconden.

Ryan Callahan scoorde vlot daarna de 7-2, waarna via goals van Stafford, Brad Richards (zijn derde) en Pysyk (zijn eerste in de NHL) de eindstand bereikt werd.

Met de ruime overwinning lijken de Rangers net op tijd hun scoringsdrift te hebben gevonden. Voorafgaand aan het duel met de Panthers (6-1 winst) op donderdag, noteerden de Rangers een doelpuntengemiddelde van 2,33 goals per wedstrijd; goed voor een 27ste plaats in de NHL. Na de twee forse zeges is het doelpuntengemiddelde aangetrokken tot 2,54 goals per wedstrijd, goed voor een 17de plaats.

Nog belangrijker is dat de Rangers nu een voorsprong van twee punten hebben ten opzichte van de Winnipeg Jets op plaats 9. Beide ploegen spelen nog 4 wedstrijden voor het einde van de competitie. Ook de ploegen daarboven zijn nog lang niet veilig, want de Islanders (51, 1 punt voorsprong op de Rangers), Senators (52) en de Maple Leafs (53) staan nog binnen handbereik van beide ploegen.

De wedstrijd tussen de Boston Bruins en de Pittsburgh Penguins werd vanwege de lockdown in Boston niet gespeeld. Deze zal vandaag om 18:30 Nederlandse tijd ingehaald worden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen