Rangers boeken belangrijke overwinning

New Jersey Devils v New York Rangers

Elke overwinning is voor de New York Rangers belangrijk. Het team dat achtste staat in de Eastern Conference moest gister aantreden tegen de New Jersey Devils. De Devils hopen stiekem nog op een plekje bij de eerste acht, maar na de wedstrijd tegen de Rangers zullen zij dat kunnen vergeten. In New York werd het 4-1 voor de Rangers.

Callahan

Al na 34 seconden te hebben gespeeld stonden de Rangers op voorsprong; het was Ryan Callahan die zijn ploeg vroeg de leiding gaf. De Devils wisten geen grip op de wedstrijd te krijgen, mede door de vele penalty’s die zij kregen. Na twaalf minuten te hebben gespeeld breidde Derek Stepan met een prachtig afstandsschot de voorsprong uit naar 2-0.

In de tweede periode bleven de Rangers dominant en wisten de Devils vrijwel geen echte kansen te creëren. Na een goede onderschepping van Richards kon Taylor Pyatt voor de 3-0 tekenen. Devils goalie Brodeur wist de score nog enigszins beperkt te houden door een aantal prachtige reddingen.

De derde periode was opnieuw voor de Rangers. Met hun goede spel zorgden ze ervoor dat de Devils steeds maar weer achter de feiten aan liepen. Vroeg in de derde periode was het opnieuw Callahan die scoorde en daarmee de 4-0 op het scorebord zette. De Devils deden nog wel iets terug; Andrei Loktionov maakte zes minuten voor tijd de eretreffer voor de Devils en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

In de andere wedstrijden in de Eastern Conference wisten de Boston Bruins simpel te winnen van de hekkensluiter in de Conference, de Florida Panthers. In Boston werd het 3-0. De Tampa Bay Lightning ontvingen de Carolina Hurricanes, maar gingen in eigen huis ten onder. Het werd 3-2 in het voordeel van de Hurricanes.