Puerto Rico stuurt Team USA naar huis

Door

World Baseball Classic - Second Round - Miami - USA v Puerto Rico

Puerto Rico heeft zich als vierde en laatste team geplaatst voor de halve finale van de World Baseball Classic. Nelson Figueroa gooide zes puntloze innings in de 4-3 overwinning op Team USA. De Amerikanen hebben in drie pogingen nog altijd niet het toernooi op hun naam weten te schrijven, laat staan het halen van de finale.

Mike Aviles opende in de eerste inning de score voor Puerto Rico met een RBI-single waaruit Angel Pagan kon scoren. De Amerikanen kwamen nog terug tot één punt achterstand in de achtste inning, maar relievier J.C. Romero liet het niet verder komen en het feest barstte dan ook los toen Pagan de laatste out maakte.

“Op het moment dat ik de laatste bal ving, kon ik alleen maar aan mijn land denken”, aldus Pagan die in de Amerika voor de San Francisco Giants speelt. “Ik denk dat niemand voor mogelijk had gehouden dat we zo ver zouden komen. Het gaat erom wat wij geloven en ik geloof dat we het toernooi kunnen winnen.”

“We waren één klap verwijderd van de halve finale”, zei Ryan Braun na afloop over de achtste inning met alle honken bezet. Eric Hosmer eindigde de inning echter met een ground out. Brandon Phillips kon de uitschakeling wel relativeren. “Ik wist niet hoe groot de sport was in andere landen. Als je sommige landen dan ziet spelen dan denk je ‘wow, that’s why I love playing this game.”

De Dominicaanse Republiek en Puerto Rico maken in een onderling duel uit wie de groepswinnaar wordt. De winnaar van het duel neemt het aankomende maandag op tegen Nederland.

Samenvatting Puerto Rico – Team USA 4-3

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen