Peyton: “Belichick beste NFL coach ooit”

Door

AFC Championship: Colts v PatriotsWaar de twee overgebleven teams in de NFC elkaar bestoken met trashtalk, gaat het er in de AFC wat gemoedelijker aan toe.

Denver Broncos quarterback Peyton Manning had zelfs hele lovende woorden voor New England Patriots coach Bill Belichick, die het als coach van de Pats en als voormalig defensive coordinator van de New York Jets vaak tegen Manning heeft opgenomen:

Coach Belichick is de beste coach waar ik ooit tegen gespeeld heb en ik denk dat hij de geschiedenis in zal gaan als de beste NFL coach ooit. De teams die hij heeft gecoacht en waar ik tegen gespeeld heb waren altijd goed voorbereid en gingen er zestig minuten lang voor.

Belichick
Manning heeft een punt. De Patriots behaalden dit seizoen voor de dertiende keer op rij een winnend seizoen en kunnen bij winst zondag voor de zesde keer naar de Super Bowl sinds Belichick coach is. Daarmee kan hij het record van Miami Dolphins legende Don Shula evenaren.

Als de Super Bowl voor de vierde keer wordt gewonnen, heeft Belichick ook dat record gedeeld in handen, samen met Chuck Noll, die vier Super Bowls met de Pittsburgh Steelers won.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen