Penguins op 3-1 na ruime zege in Ottawa

Pittsburgh Penguins v Ottawa Senators - Game FourDe Pittsburgh Penguins kunnen met een gerust hart terugkeren naar Pennsylvania. Door de 3-7 overwinning op de Ottawa Senators in Game 4 hebben de spelers van coach Dan Bylsma nu een 3-1 voorsprong in de serie waardoor zij komende vrijdag in eigen huis de strijd met de Canadezen in hun voordeel kunnen beslissen.

Tijdens het verloren derde duel hadden de Penguins over de hele wedstrijd gezien maar liefst vijftig schoten op het doel van de Senators afgevuurd, maar goalie Craig Anderson stond toen slechts één doelpunt toe. Gisteravond leek het in de eerste periode weer zo’n wedstrijd te worden voor de bezoekers.

De Pens kregen kans na kans, schoten gedurende de eerste twintig minuten zestien keer op doel, maar wederom hoefde Anderson slechts één keer te vissen (na een schot van James Neal). En omdat de thuisploeg zelf twee keer wist te scoren gingen zij met een 2-1 voorsprong de eerste onderbreking in.

Unanswered goals

In het tweede bedrijf liet Pittsburgh er echter geen gras over groeien. Na ruim een minuut scoorde Chris Kunitz de gelijkmaker en veertig seconden laten zorgde Jarome Iginla zelfs voor een 2-3 voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven en in de slotperiode via goals van wederom Neal, Pascal Dupuis, Sidney Crosby en nog een keer Iginla uitgebreid naar 2-7. De goal van Daniel Alfredsson ruim vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was alleen van belang voor de statistieken.

Coach Paul MacLean van de Senators wilde na het duel weinig woorden vuil maken over het duel maar bleef wel strijdvaardig. Hij wilde geen vragen van de media beantwoorden maar hield in de plaats daarvan het wedstrijdformulier omhoog. “Hier staat alles op van deze wedstrijd. De 7-3 spreekt voor zich. We gaan nu naar Pittsburgh en we gaan er daar een wedstrijd van maken.”